Diumenge, 8 de desembre de 2024
És notícia

Més de 200 alumnes de sisè ballaran per l’equitat a Sant Gregori el 26 d’abril

Avatar photo
El 26 d’abril es durà a terme la jornada de cloenda del projecte educatiu “Danses urbanes a l’escola” al Pavelló Poliesportiu La Pineda de Sant Gregori amb la participació de 235 infants

La implicació de diversos actors de la dansa i del món educatiu, ha permès que 235 infants de 11 a 12 anys, de sisè de primària de l’Escola Domeny, l’Escola Pericot, l’Escola Migdia i l’Escola Agustí Gifre de Sant Gregori, s’integrin en aquesta experiència transformadora. El projecte culminarà aquest divendres de 10h a 12h amb l’activitat conjunta “Ballem per l’equitat” a Sant Gregori. Durant aquesta jornada, oberta à tota la comunitat educativa, es llegirà un manifest propi amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril.

El 26 d’abril, després de diversos mesos de sessions de treball amb cada grup d’infants de les quatre escoles, els alumnes participants presentaran les coreografies de dansa urbana que han creat conjuntament amb els coreògrafs i mestres implicats. La jornada es clourà amb diverses activitats de dansa urbana per parelles, dinamitzades per la ballarina i pedagoga Sandra Jurado, i pels ballarins de dansa urbana Lluís Burch i Lidia Escola.

La jornada estarà presidida per l’alcalde de Sant Gregori, el Sr. Quim Roca; la directora de la Càtedra, la Dra. Dolors Cañabate; i el director del festival Girona en Moviment, el Sr. David Rodriguez.

La Dra. Dolors Cañabate, destaca: “Aquest projecte respon a uns dels pilars de la Càtedra de potenciar les sinergies entre el moviment, els llenguatges artístics (en especial la dansa) i l’educació, des de la interdisciplinarietat i la transversalitat, tant dins com fora de l’àmbit acadèmic. Gràcies a un compromís compartit amb la societat civil i els centres educatius participants, hem pogut construir un ecosistema innovador per a la transferència de coneixement i incorporar aquesta disciplina artística a l’escola”.

El Sr. David Rodriguez afegeix: “Aquest projecte conjunt descriu molt bé l’evolució del festival des del 2017, i el seu compromís a promoure la dansa com un element pel desenvolupament de la salut integral: física, emocional i espiritual de les persones. L’educació en aquest sentit és primordial, i la col·laboració amb la Càtedra Moviment i Llenguatges permet aprofitar els recursos existents per oferir la millor prestació possible pels més joves.”

Des de novembre de 2023 fins a maig de 2024, el projecte “Danses urbanes a l’escola” ha realitzat 58 sessions lectives amb la participació de 6 mestres i 3 ballarins/es especialitzats en dansa urbana. A més, ha comptat amb la col·laboració d’estudiants del Grau de Mestre de la UdG amb Menció en Educació Física, els quals han impartit 13 sessions complementàries de dansa urbana, reforçant la vinculació universitat – escola.

El projecte ha inclòs diverses sessions de seguiment per part de les direccions de la Càtedra i del festival, amb l’objectiu de garantir un procés enriquidor i de qualitat. Es preveu una avaluació al mes de maig amb la participació de tots els agents implicats, per tal de valorar els punts forts i identificar àrees de millora per a una possible segona edició.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ACCIDENT | Mor el conductor d’un quad en sortir-se de la carretera

Notícia següent

El gurú d’un centre de ‘retir espiritual’ detingut per traficar amb drogues

Notícies relacionades