Torna el Concert-Final de La SúperSardana de l’Any

Només es podrà votar per internet i l’esdeveniment es podrà seguir en directe per YouTube  

Aquest proper dissabte 15 de maig, se celebrarà el Concert-Final del concurs ‘La SúperSardana de l’Any’, a partir de les 17:30 h., al Teatre del Casal de l’Espluga de Francolí. Aquesta serà la 2a edició d’un certament especial, ja que permetrà escollir la guanyadora entre les guanyadores del Premi Popular de les 16 darreres edicions del concurs ‘La Sardana de l’Any’. La 2a part del concert la protagonitzarà el Quartet Mèlt, famós per haver guanyat una edició del concurs de talents de TV3 ‘Oh Happy Day’.

La 1a part comptarà amb les cobles Contemporània i Reus Jove, que interpretaran les 8 sardanes finalistes seleccionades a través de diverses Eliminatòries. Aquestes fases de votació popular han tingut una molt bona participació, superior a la d’altres anys. També a la Final de l’Espluga es podrà votar per triar la guanyadora, i serà exclusivament a través d’internet.

La retransmissió es podrà seguir en directe a través d’internet, via el canal de YouTube de la Confederació Sardanista de Catalunya o a la pàgina oficial www.lsda.cat, tant si l’esdeveniment pot comptar amb públic o no.

L’organització de la 2a edició de ‘La SúperSardana de l’Any’ està motivada sobretot per la dificultat d’estrenar sardanes noves durant el 2020 per la pandèmia. Davant les poques obres disponibles s’ha impulsat, 36 anys després, una nova final amb les guanyadores des que es va recuperar el certamen l’any 2004.

Activitats al matí

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha organitzat diverses activitats al matí per homenatjar els membres de la colla sardanista Joventut Espluguina. Així, a les 11:00h., després de la hissada de la senyera per recordar la presència per primer cop d’aquest símbol als carrers del municipi en època de franquisme, durant els actes de la Ciutat Pubilla de l’any 1969, tindrà lloc un concert de sardanes a càrrec de la cobla Reus Jove, en el que s’interpretaran algunes de les sardanes vinculades a l’Espluga de Francolí.

A les 13:00 h., i a la Plaça de Montserrat Canals, davant del monument a la Sardana inaugurat durant els actes de la Ciutat Pubilla, se celebrarà l’acte d’homenatge a la colla sardanista Joventut Espluguina, amb parlaments, assistència d’autoritats i l’actuació de la Coral Espluguina i la cobla Reus Jove. Tot seguit, i per cloure els actes del matí, al vestíbul del Teatre del Casal, s’inaugurarà una exposició, sota el títol ‘El llegat sardanista a l’Espluga de Francolí’, comissariada per Xavier Lozano Bosch. Un acte que no estarà obert al públic, però que permetrà visitar durant tot el cap de setmana l’exposició.

Sobre la Confederació Sardanista de Catalunya

La Confederació Sardanista de Catalunya és una entitat de 3r nivell que aglutina un doble vessant: totes les federacions sardanistes territorials de Catalunya i el Rosselló i totes les organitzacions dels diversos actors sardanistes: cobles, colles i associacions.

L’entitat és el punt culminant d’un procés per tal d’unificar totes les expressions i entitats sardanistes sota una figura que eviti duplicacions. És l’interlocutor únic per a l’administració pública per a grans temes sardanistes d’àmbit nacional i promociona, difon i defensa la sardana.