Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Situació de gran precarietat de les reserves d’aigua de boca de Sarral

Avatar photo

La prolongada sequera, juntament amb les altes i inusuals temperatures, assequen els aqüífers i deixen els dipòsits al 12%

Les reserves d’aigua de boca de Sarral es troben en situació de gran precarietat. L’abastiment prové dels aqüífers, amb l’excepció del polígon industrial que es servida pel CAT. La prolongada sequera, juntament amb les altes i inusuals temperatures de les darreres setmanes, han portat a una clara disminució de les aportacions. Així, a primers de mes i després d’alguns episodis de pluja les reserves es trobaven al 80%, però la setmana passada va iniciar-se ja amb una reserva del 30% que durant el cap de setmana va baixar fins el 12%.  L’Ajuntament ha hagut de fer portar quatre camions amb aigua per reomplir en part el dipòsit.

L’alcaldessa, Victòria Cañís, explica: «Consumim molt més del què ens arriba. El cap de setmana es va trobar i reparar una fuita, però era petita. I aquest dilluns una altra al carrer Nord, de més important. Som en els límits dels talls, si no plou. Hem detectat un augment dels consums nocturns el darrer mes que, tot i que no ho sabem amb certesa, pot estar relacionat amb la pujada del preu de la llum, que fa que molts veïns engeguin rentadores i altres aparells durant la nit». I ha afegit:  «Esperem que ningú estigui omplint piscines. Fem una crida a estalviar tota l’aigua que es pugui».

Aquesta setmana, el govern municipal s’ha reunit amb la Cooperativa Agrícola per estudiar si era possible atendre la demanda d’aigua de l’empresa, ja que aquests dies s’està ensulfatant la vinya i en cal força. «Lamentablement, no ho hem pogut donar, perquè amb un 12% de reserves hem de prioritzar l’aigua de boca. Treballarem de poder fer la connexió en el futur, sempre i quan hi hagi prou aigua», afirma Cañís.

L’Ajuntament de Sarral porta a terme un pla d’estalvi des d’aquest primer d’any a curt i mig termini. Així, s’estan canviant alguns comptadors d’aigua que estaven espatllats o obsolets, i s’ofereix als veïns canviar el sistema de boies de sobreeiximent, però pocs s’han acollit fins ara. En paral·lel, s’està revisant la xarxa per detectar i reparar fugues. A mig termini, s’està enllestint un projecte per poder connectar el dipòsit municipal amb el tub de la portada d’aigües del CAT fins a Santa Coloma de Queralt, que ha d’executar-se l’any vinent.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Denunciats 5 motoristes per circular per una zona restringida del Parc Natural del Alt Pirineu

Notícia següent

Sant Adrià continuarà les obres del passeig de la Rambleta al juny

Notícies relacionades