S’instal·la un nou mòdul de suport al CAP Montblanc

El Departament de Salut ha instal·lat un mòdul a l’interior de les dependències del CAP de Montblanc.

Aquest nou espai servirà per fer-hi els tests d’antígens i les proves PCR per tal de descongestionar l’interior del centre mèdic i centralitzar en aquesta àrea tots els serveis relacionats amb el coronavirus.

A més, a partir d’aquest dilluns totes les vaccinacions contra la COVID-19 es realitzaran en aquest nu espai. D’aquesta manera, ja no es vaccinarà a la Sala de les Corts Catalanes, que fins ara s’havia utilitzat per a aquesta finalitat.

L’equipament, instal·lat en sòl públic de l’Ajuntament de Montblanc, permetrà donar resposta a la manca d’espai que té actualment el CAP i que impedeix mantenir circuits separats entre pacients amb sospita de Covid-19 i pacients que consulten per altres motius.

Amb aquest equipament es podrà atendre bàsicament tot el que estigui relacionat amb la Covid, alliberant espai i millorant la seguretat de la resta de l’activitat assistencial del centre d’atenció primària. A més, en un futur, també es podran realitzar altres proves i serveis mèdics amb l’objectiu de guanyar nous espais.

L’ajuntament de Montblanc ha habilitat tot l’espai i, a més, ha arranjat les entrades per facilitar la mobilitat. Des de la regidoria de sanitat, Santi Porta assegura que «des del principi de la pandèmia hem estat en contacte permanent amb el CAP i els hem ajudat amb tot el que hem pogut. Ara els hem facilitat la instal·lació d’aquest nou mòdul imprescindible per centralitzar totes les proves i les vaccinacions relacionades amb la COVID-19».

Segons ha comentat Laura Ruiz de Porras, directora de CAP, «el fet de poder realitzar les vaccinacions al costat del centre mèdic ens facilitarà la tasca que fins ara repartíem entre dos espais».