Sarral demanda més mesures per augmentar la seguretat a la carretera C-241d

Aquesta setmana, el consistori posa en marxa una nova regulació semafòrica per obligar els vehicles a aturar-se

Avinguda de la Conca (C-241d) al seu pas pel traçat urbà de Sarral. Autoria: Ajuntament de Sarral.

La carretera C-241d és l’eix viari que travessa i comunica la Conca de Barberà de nord a sud. A Sarral, en creua el nucli urbà i, malgrat que la velocitat està limitada a 50 quilòmetres per hora, el trànsit de vehicles sovint a gran velocitat ocasiona situacions de risc. Els veïns han de travessar contínuament la via per accedir al centre del municipi. Al peu de la carretera, que en traçat urbà pren el nom d’avinguda de la Conca, es situa bona part del comerç i la restauració sarralenca per la qual cosa el trànsit de veïns a la zona és constant.

 

Actualment, un dels passos més transitats per poder travessar l’avinguda ja compta amb un semàfor dissuasiu: si la velocitat és massa elevada alterna el groc permanent amb el vermell. L’alcalde, Jaume Fornés explica: «No acaba de funcionar, perquè la gent  s’hi ha acostumat i molts es passen el semàfor encara que estigui en vermell. Així que aquesta setmana li canviarem la regulació per a ser el tradicional verd, groc i vermell. A partir d’ara el semàfor obligarà a aturar-se».

 

Tot i que el govern municipal treballa en la millora de la seguretat vial d’aquesta carretera, per la qual hi passen milers de vehicles inclosos els camions en trànsit cap a l’A2, també en demanda millores addicionals a la Generalitat, titular de la via. L’alcalde explica: «Els veïns creuen constantment aquesta avinguda, perquè hi ha cases a costat i a costat, a més de separar el nucli antic i diversos equipaments. L’ideal fora que fessin un desdoblament, però ja fa molts anys que està projectat i no arriba… Així que els reclamem més mesures de seguretat que obliguin els vehicles a anar més lents i alhora incrementin la seguretat dels vianants. Semàfors, passos elevats o el què es valori com a més efectiu. Som a l’espera de poder reunir-nos amb la direcció general de Carreteres de la Generalitat per tal de traslladar-los la problemàtica».

 

D’altra banda, recentment la direcció general de Carreteres de la Generalitat ha iniciat la redacció del projecte d’eixamplament de la carretera TP-2311 a Sarral, concretament del pont viari sobre el riu Vallverd en direcció a Valls.