Presenten un cicle de formacions adreçat al comerç minorista

L’Ajuntament de l’Espluga, la UBE i la Cambra de Comerç de Reus presenten un cicle de formació adreçat al comerç minorista i empreses

A iniciativa de la regidoria de comerç de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, la Unió deBotiguers i Empreses de l’Espluga i amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus,L’Espluga de Francolí acollirà un cicle de formació adreçat al comerç minorista per donarsuport a comerciants, serveis i petites empreses.

La Cambra de Comerç de Reus presenta, arreu del territori, el programa de COMERÇ MINORISTA per atendre i donar suport a les necessitats dels establiments comercials del seu àmbit territorial (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta). Una de les línies estratègiques d’aquest programa el constitueix l’oferta de tallers querealitzen, de manera itinerant, arreu dels municipis més importants de la demarcació, i que compta amb el suport de les institucions locals o entitats comercials.

L’objectiu d’aquests tallers és el d’afavorir la formació contínua, millorant la capacitaciódels professionals del sector i apostant pel seu reciclatge en aquelles qüestions que poden ser determinants per millorar aspectes com l’atenció al client, la presentació de la botiga, l’aparadorisme o el plantejament digital, entre d’altres. Enguany els tallers -delsque se’n programaran aproximadament una vintena- es realitzaran per primera vegada al’Espluga de Francolí.

Aquests cursos es realitzaran en tres dates diferents entre maig i juny, en horari de migdia, els cursos a més comptaran amb un dinar a peu dret en format individual i al’espai exterior. Els cursos tindran lloc a la Sala Folch i Torres del Casalet de l’Espluga.

Dimecres dia 19 de maig de 13:30 h fins a les 16:30 h tindrà lloc el primer taller, sota el títol “Marxandatge visual. El venedor silenciós”. En aquesta xerrada es destaca laimportància de la circulació de clients a l’establiment i com modificant, afegint o eliminant alguns elements podem generar més vendes. També s’explicaran les tendències en col·locació de producte, quantitats, exposicions, etc. La formació anirà a càrrec deMeritxell Perpinya, del projecte Komercium de l’Institut Superior de Comerç Retail. La ponent assegura que: “és essencial entendre que es necessita un calendari de rotacionsper sorprendre al client, cada vegada que entra a la botiga”. El taller permetrà conèixertambé les eines que són útils per avaluar aquest venedor silenciós, que està obtenint un alt rendiment del seu treball.

Dimecres 26 de maig de maig de 13:30 h fins a les 16:30 h tindrà lloc el segon taller, sotael títol: “Transmet una imatge que t’aporti valor al negoci”. Aquest taller proposa treballar l’off-line i cuidar l’on-line. Meritxell Perpinya destaca que transmetre una imatge acurada del negoci precisa saber obtenir continguts de qualitat. La xerrada tratarà de la importància com a negoci de disposar de fotografies acurades i ben realitzades, textos isobretot disposar d’una estratègia digital. En aquesta xerrada-taller es presentaran recursos sobre com realitzar fotografies amb el mòbil, editar-les i publicar continguts de qualitat, que permetin mantenir la imatge digital en equilibri amb el negoci.

Aquest dos cursos, són oberts a totes les empreses i comerços del municipi i compten amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus. Els tallers s’ofereixen en horari de migdia, adaptat a la realitat horària dels comerciants. Les inscripcions es poden fer a través de correu electrònic empreses@cambrareus.org o al 661 317564 (Gemma).

El tercer i darrer curs, coordinat i adreçat als socis i sòcies de la Unió de Botiguers iEmpreses de l’Espluga, compta amb el suport de la regidoria de comerç i tindrà llocdimecres 2 de juny de 13:30 h fins a les 16:30 h. Aquest aproparà als comerços informació sobre la SGAE, els cànons, obligacions i inspeccions. Per altra banda aquesta formació presentarà també les obligacions i drets dels comerciants i clients davant de la venda de productes per internet. El taller anirà a càrrec de Josep M Poca Casanovas, advocat i membre de la UBE. Per aquest tercer curs els comerciants poden formalitzar la inscripció a través del correu de la UBE: ubespluga@gmail.com

Aquestes tres cites del cicle de formació aniran acompanyades d’un dinar a peu dret al’exterior, a càrrec de la restauració local, en format individual i respectant les mesuresCovid-19.

Aquesta és una iniciativa de la regidoria de comerç de l’Ajuntament de l’Espluga deFrancolí, la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga i amb el suport de la Cambra de Comerç de Reus.