Mor l’exalcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira

L’exalcalde de l’Espluga de Francolí i farmacèutic, David Rovira Minguella, ha mort aquest dimarts 12 de maig al vespre als 63 anys. Rovira va ser alcalde del municipi durant 16 anys, del 2003 fins al 2019, i ha estat una persona molt implicada en el teixit associatiu de la vila a través de diverses entitats.

David Rovira va deixar ara fa un any l’alcaldia de l’Espluga de Francolí després de 16 anys i en renunciar a la reelecció en els passats comicis. Encapçalant el projecte de Convergència i Unió -partit en el qual va exercir un pes important més enllà de l’àmbit local- després de 4 anys a l’oposició, l’esperit del canvi li donava la majoria absoluta per primer cop el 2003 en guanyar les eleccions que desbancaven el PSC del consistori. Va poder governar amb àmplia majoria durant tres mandats, excepte del darrer en què va conservar el càrrec gràcies al pacte de govern amb el regidor d’Espluga Viva, tot i no guanyar les eleccions.

També va ser president del Consell Comarcalde la Conca de Barberà, diputat de la Diputació de Tarragona i president de BASE. L’any 2013 es va haver d’allunyar temporalment de l’activitat política durant sis mesos per problemes de salut a causa d’un trasplantament de cor.