Regidors del partit de govern de Montblanc creen el grup d’ERC i en deixen fora l’alcalde

Afirmen que volen seguir a l'executiu municipal però defensen un gir més social de les polítiques que fan

Els quatre regidors de Montblanc vinculats a ERC han decidit crear un grup municipal propi i trencar amb la denominació Agrupament Catalanista de Montblanc (ACM). ACM es va presentar a les darreres eleccions municipals sota el paraigua d’ERC i va obtenir la majoria absoluta amb set representants. Arran del canvi de militància d’alguns dels membres, ara els quatre edils republicans han decidit actuar com a únic grup.

Així, els altres tres regidors –entre els quals hi ha l’alcalde Pep Andreu, que es va afiliar a Junts- n’han quedat apartats. Tot i això, en un comunicat els membres d’ERC han afirmat que volen seguir formant part del govern, però han apuntat que volen fer un “gir social” en les polítiques municipals.

Així, els quatre regidors que formaran part del grup d’ERC són Carme Pallàs, Judit Pere, Oriol Pallissó i Francesc Xavier Viñas. L’alcalde Pep Andreu, Francesc Benet i Santi Porta en queden fora i caldrà veure en quina situació quedaran. A l’executiu municipal també hi ha la regidora no adscrita Núria Besora.