Montblanc tindrà un nou tanatori

El ple del mes d’abril que ha tingut lloc aquest dimecres, ha aprovat per unanimitat el reglament de funcionament i creació de la comissió d’igualtat del distintiu per la Igualtat de Gènere SG CITY 50-50. Aquest reglament té l’objectiu de crear una comissió per aconseguir la certificació com a municipi igualitari. Segons la regidora Pere, s’espera que «el 2022 es pugui aprovar el pla d’igualtat entre homes i dones a l’ajuntament de Montblanc». El reglament ha estat aprovat per unanimitat dels 12 regidors presents al ple.

El punt més destacable del ple, ha estat l’aprovació de la modificació puntual del Pla general en la unitat d’Actuació UA.3. Aquesta unitat correspon a una finca de 2428m2, situada annexa al cementiri municipal. Aquesta modificació es realitza per dedicar aquesta àrea com a equipament privat d’ús de tanatori.

L’objectiu de la present modificació és el canvi de titularitat d’aquest sistema d’equipament públic a privat amb una destinació exclusiva per la construcció d’un tanatori.

Donat que la finca veïna de la unitat d’actuació UA.2 que també limita amb el cementiri, ja satisfà la reserva de sòl per a l’ampliació del cementiri, no és imprescindible crear un espai tan gran i, d’aquesta manera, una de les finques pot ser modificada com a sòl per a equipament privat amb destinació d’un tanatori.

Segons el regidor d’urbanisme, Francesc Benet, aquesta modificació pretén «endreçar la part dreta del cementiri». A més, afegeix que valora positivament que «a Montblanc i a la Conca de Barberà hi hagi competència en el servei de tanatori».

Així doncs, l’ajuntament promou la modificació del planejament d’aquesta finca situada al costat mateix del cementiri, per tal que sigui destinada a la construcció d’un nou tanatori a la Vila de Montblanc. La proposta ha estat votada afirmativament per l’equip de govern, Junts per Catalunya i el Partit dels Socialistes.

El Ple ha aprovat, també per unanimitat, la modificació del Reglament de Règim Intern de la Llar d’Infants «Els Merlets» de Montblanc en el qual s’han incorporat petits detalls senzills i l’actualització de normativa i legislació. A més, com ha comentat la regidora Carme Pallàs s’ha incorporat «un nou punt per concurs de mèrits» per regular l’elecció de la nova directora.

Seguidament, s’ha aprovat el compte general 2019 amb els vots favorables de l’equip de govern, el vot contrari de Junts per Montblanc i l’abstenció del PSC.

Finalment, s’ha presentat la Moció per dignificar «la memòria de les bruixes de Montblanc – No eren bruixes!». Després d’acceptar una modificació presentada per Junts per Montblanc, la proposta ha estat aprovada per unanimitat.

El Ple s’ha celebrat, poques hores més tard, que ERC presentés un document modificant els grups del plenari. Segons el secretari, la modificació entrarà en vigor posteriorment, una vegada s’estudiï jurídicament el document presentat.