Montblanc presenta el programa de Nadal

La cavalcada de reis passarà per tots els barris de la vila

Aquest any les festes de Nadal es readaptaran a l’actual situació pandèmica i, per aquest motiu, tots els actes es celebraran de manera segura, amb totes les prevencions necessària i sempre a expenses de les resolucions del PROCICAT.

Malauradament celebracions tradicionals com la Representació dels Pastorets, per primera vegada després de 80 anys o la festa de la Nit de Cap d’any quedaran anul·lades. Així mateix, es readaptaran altres actes i s’hauran de reservar entrades per controlar els accessos.

D’aquesta manera, la cavalcada de Reis es desenvoluparà de manera excepcional. Els reis mags arribaran a Montblanc, però amb un nou format. La cavalcada transcorrerà per tots els barris de la vila, de tal manera que els infants des dels balcons i portalades podran saludar Ses majestats. Més endavant, amb un ebando, es donarà a conèixer l’hora i el recorregut, ja que els reis i els patges repartiran els regals durant la cavalcada, deixant-los a l’entrada dels domicilis.

També i així, les cartes als reis s’hauran de portar a la biblioteca comarcal on hi haurà exposada una bústia màgica que, el dia 29 de desembre els patges carters recolliran i passejaran pels carrers i places de Montblanc.

Un altre de les tradicions d’aquestes festes són les celebracions religioses que, d’entrada, es mantenen però modificant algun horari especialment de les misses del Gall.

Les festes nadalenques també comptaran amb esdeveniments tradicionals com la inauguració de la il·luminació que, aquest any, estrena un nou model de llums. La inauguració es farà aquest divendres a les 6 de la tarda amb la Bandarra Street Orkestra. El dissabte 19 es representarà el Poema de Nadal de J. M. De Segarra a Sant Francesc i l’endemà, a la plaça Major, la Coral Flor de Lis realitzarà el Concert de Nadal. I el dia 31 l’home dels nassos passejarà pels carrers de Montblanc

El programa, també compte amb espectacles familiars i concerts com Núria Graham i Últim Cavall, música en directe amb Maria Jacobs i Concert d’Anna d’Ivori

+ In Crescendo i d’altres per a joves com un taller de grafittis.

Finalment, la majoria d’actes continuen apostant pel talent local com Factoria Bram o Leimotiv i la participació d’entitats i associacions de la vila.