Montblanc estrena un servei d’eco-repartiment de compres a domicili

Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Unió de Botiguers i Comerciants i l'Ajuntament de la vila

L’Ajuntament de Montblanc i la Unió de Botiguers i Comerciants de la vila uneixen esforços per la dinamització comercial. Una de les primeres accions conjuntes que es posa en funcionament és un servei d’eco-repartiment de compres a domicili.

El servei, que es durà a terme amb un tricicle amb assistència elèctrica que no genera emissions, permetrà portar a casa les compres dutes a terme en els comerços montblanquins adherits al projecte, més d’una trentena inicialment.

L’aposta pel servei arriba just després del confinament pel coronavirus i encara amb diverses mesures sanitàries en vigor. Aquest repartiment a domicili permetrà que molts establiments que han començat a oferir aquesta opció durant el confinament, puguin seguir-ho fent encara que es vagin normalitzant els hàbits de compra.

D’entrada, el servei entra en funcionament en fase de proves durant aquest mes de juny i repartirà les compres durant les tardes de dimarts a divendres. Cada servei té un preu d’entre 1,75 i 2 euros que cada establiment decidirà com s’aplica tenint en compte, o no, l’import de les compres dutes a terme. La iniciativa s’ha presentat aquest matí, i ha comptat amb la regidora de comerç, Carme Pallàs, i amb Victòria Mateu, membre de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc.

D’altra banda, la regidoria de comerç treballa en una campanya de dinamització que entrarà en funcionament just després de la prova pilot del repartiment a domicili. Es tracta d’un conjunt d’accions que es posaran a disposició de tots els establiments montblanquins que s’hi vulguin sumar. Si bé, aquesta campanya compta amb el suport i la complicitat de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, també estarà oberta als establiments que no pertanyin a l’entitat.

Aquesta campanya, que es pot allargar fins a la tardor, se centrarà a fer visible l’activitat comercial a través d’accions molt vistoses i milers de regals i vals de compra per als clients. Les accions s’han dissenyat tenint en compte només proveïdors locals i els recursos destinats als premis d’aquesta iniciativa també s’invertiran 100% en els comerços de la vila.

Ambdues accions, tant el servei d’eco-repartiment a domicili com la campanya de dinamització es coordinen des de la regidoria de comerç, en complicitat amb Concactiva i amb el suport tècnic del programa Treball als Barris subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.