Montblanc acull una Marató de Donants de Sang ‘de pel·lícula’

La Marató és celebra el dissabte 8 de maig al Pavelló del Casal Montblanquí

El Banc de Sang activa de nou, ja que és va posposar degut al brot de Covid al municipi, la Marató de donants de sang a Montblanc, la campanya més multitudinària de l’any que aquest any té com a lema ‘Donar sang és una altra pel·lícula’.

La Marató d’enguany canvia el seu format per adaptar-se al funcionament de la donació des de l’inici de la pandèmia. Per això, la jornada és fa en una ubicació diferent a les campanyes l’habitual amb major dimensions i en jornada de matí i tarda.

Durant el dissabte 8, l’objectiu és aconseguir més de 120 donacions de sang i 16 de plasma que permetran tractar prop de 370 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell.

‘Donar sang és una altra pel·lícula’

La pandèmia ha fet que la donació de sang també s’hagi d’adaptar al nou context. Ara cal reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, cal portar mascareta per donar i els busos de donació s’utilitzen només en campanyes excepcionals.

És per això que ‘Donar sang és una altra pel·lícula’. Sota aquest lema la Marató de Donants de Sang està ambientada en el cinema, i els donants poden reservar hora al web com si reservessin una butaca. A més, els donants també seran rebuts amb una catifa vermella i una bossa de crispetes.

Durant la donació o al final, podran fer-se una fotografia amb cartells amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació i personatges de la saga Star Wars (associació 501st Legion Spanish Garrison).