Montblanc aconsegueix la taxa de 1,5% cultural per restaurar el tram pendent de muralla de Sant Francesc

La subvenció ascendeix als 189.000 euros, un 70% del total del projecte

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Montblanc ha estat beneficiat, novament, del programa de l’1,5% cultural del Ministeri de cultura i esports amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric de la Vila.

Amb aquesta important subvenció, del 70% del cost total del projecte, es restaurarà el tram de muralla corresponent a les antigues cases de Cal Casaca i Cal Fartet. D’aquesta manera, tot el tram de muralla de Sant Francesc quedarà restaurat completament. Actualment, i gràcies també al finançament de l’1,5% cultural, s’està restaurant el tram de muralla on s’ubicava l’antic Kursaal, incloent-hi el portal de Sant Francesc.

Així doncs, l’Ajuntament de Montblanc podrà recuperar el darrer tram de muralla de la zona de Sant Francesc que encara estava per restaurar. El cost del projecte és de 270.000 euros, dels quals un 70% seran aportats per la taxa de l’1,5% cultural, mentre que un 17% serà finançat amb ajut concedit del OSIC de la Generalitat i només un 13% seran fons propis de l’ajuntament.

Segons Josep Andreu, alcalde de Montblanc, “amb la consecució d’aquesta subvenció tot l’espai de Sant Francesc recuperarà una esplanador inaudita. El temps posarà en valor tot aquest espai monumental”.

Així doncs, l’Ajuntament de Montblanc aconsegueix un finançament molt destacat per tal de seguir recuperant un conjunt emmurallat que el situa com a una de les viles patrimonials capdavanteres del país.

El Ministeri de Cultura finança 25 nous projectes a Catalunya, entre els quals es troba el de la vila Ducal. A la província de Tarragona es beneficien 10 projectes més on, a més del de Montblanc, a la mateixa comarca també trobem la restauració dels soterranis del castell de Santa Coloma de Queralt amb un finançament del 39%.