Més de 5.300 visitants passen per l’Oficina de Turisme de Montblanc en una temporada d’estiu atípica

La Conca de Barberà es ressent de la caiguda de turistes a la Costa Daurada, especialment el mercat francès

Més de 5.300 visitants han passat aquest estiu per l’Oficina de Turisme de Montblanc, una xifra molt inferior a anys anteriors a causa de la covid-19. L’oficina dóna per tancada una temporada d’estiu atípica en la qual la comarca s’ha ressentit de la caiguda de l’ocupació turística a la Costa Daurada, especialment el turisme francès, que ha quedat “molt minvat”.

Malgrat tot, l’oficina de Montblanc fa una valoració positiva dels visitants rebuts i les consultes ateses durant l’estiu, des que va reobrir el 6 de juliol. Pel que fa a la procedència dels visitants, més d’un 80% venien de Catalunya, molts dels quals estaven allotjats a casa seva. Tanmateix es constata que l’allotjament de Montblanc i Conca ha mantingut un elevat índex d’ocupació.

Des de l’Oficina de Turisme es remarca que, en el cas dels visitants que no provenen de Catalunya la baixada ha estat “espectacular” i que s’ha quedat prop de l'”absència absoluta”. El mercat francès, que sempre és el principal a l’estiu, ha quedat “molt minvat”. L’espanyol també ha baixat i només el País Valencià ha aguantat amb unes dades rellevants.

“Ha estat molt notori que aquest estiu no hi ha hagut tants turistes allotjats al litoral de la Costa Daurada que es desplacessin cap a l’interior”, s’apunta des de l’oficina. Com a alternativa a les visites guiades a la muralla, enguany a Montblanc s’ha ofert una visita enogastronòmica per l’entorn, que ha acabat omplint un 88% sobre el volum total de places disponibles.