L’Espluga de Francolí mantindrà alguns dels actes d’estiu adaptats a la nova normalitat

El Festival de Novela Criminal “El Vi Fa Sang” queda aplaçat a la propera edició

Davant de l’estiu atípic que es presenta degut a les restriccions provocades per la Covid19, a l’Espluga de Francolí es plantejaran diversos actes per mantenir la dinàmica de l’estiu però també es deixaran de fer moltes de les activitats que comportaven la coincidència d’un nombre més elevat de públic.

Des de l’Ajuntament de l’Espluga es considera de vital importància recuperar la vida social i de dinamització del municipi però cal ser molt prudents tenint en compte la situació canviant en la que ens trobem, vinculada a la pandèmia.

Així doncs, s’està treballant per organitzar una Setmana de la Joventut amb actes adaptats al context actual, juntament amb l’Associació Juvenil Auvënguen. I també des de la regidoria de Festes de l’Ajuntament de l’Espluga es tirarà endavant la Festa Major, que serà totalment atípica però que pretén mantenir alguns actes amb canvis de format per adaptar-los a la normativa vigent.

Els actes comptaran amb inscripció i aforaments limitats. Per altra banda, pel darrer cap de setmana d’agost hi havia prevista l’edició del Festival de Novel·la Criminal en català, El Vi Fa Sang, que queda anul·lat fins a la propera edició, seguint els passos d’altres festivals de referència del país, que han quedat postposats al 2021. Per últim, en el cas de la 50a edició de la Festa de la Verema, també el darrer cap de setmana d’agost, aquesta està previst que es desenvolupi en un format reduït que no inclourà el recinte firal, sinó que consistirà en actes i activitats descentralitzades i amb aforament limitat.

Setmana de la Joventut – Faistiu 2020

L’Associació Juvenil Auvënguen, la regidoria de joventut de l’Ajuntament de l’Espluga i el PIJ Francolí treballen en la organització d’una setmana de la joventut “Faistiu 2020” que compti amb actes de petit format que permetin al jovent gaudir d’aquesta setmana d’una manera diferent. Dimecres 15 de juliol es presenta el programa d’activitats, que tindran lloc entre el 21 i el 27 de juliol.

Festa Major de l’Espluga de Francolí

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí aposta també per tirar endavant la Festa Major 2020 amb l’objectiu de poder oferir a la població actes amb un format adaptat a la situació actual i que permetin recuperar part de la vida i dinamisme social i cultural de la població.

La situació actual provocada per la pandèmia segueix sent molt incerta i des del consistori s’extremaran les precaucions a l’hora de desenvolupar actes que apleguin una quantitat important de públic, per aquest motiu es demana a tota la ciutadania que respecti les indicacions i normativa que s’indiqui, requerint per la majoria d’actes inscripció prèvia i aforament limitat. Alguns dels actes més multitudinaris com els concerts a peu dret i la Cursa Atlètica no es podran dur a terme.

50a edició de la Festa de la Verema – D.O Conca de Barberà

En aquest cas, des de les regidories de Turisme, Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga, en coordinació amb la D.O Conca de Barberà i el Museu de la Vida Rural, s’ha decidit mantenir l’edició d’enguany però sense el recinte firal on es feia la mostra de vins i caves. Així doncs, es mantindran els actes de petit format, descentralitzats i amb inscripció prèvia, per tal de poder garantir les mesures de seguretat i higiene en tots els casos i evitar les aglomeracions. Així doncs, està previst espaiar diversos actes durant els dies 28, 29 i 30 d’agost.

Festival de Novel·la Criminal – El Vi fa Sang

 L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el comissariat del Festival El Vi Fa Sang de Novel·la Criminal en Català han acordat la suspensió de l’edició del festival corresponent a l’any 2020, prevista en principi pels dies 28, 29 i 30 d’agost.

Les raons són les mateixes que han obligat a suspendre o ajornar altres festivals similars arreu del país: les incerteses sobre les condicions en que s’hauria hagut de celebrar provocades per la persistència de la pandemia del coronavirus, que dificulten la realització d’activitats presencials en espais tancats.

El comissariat i l’Ajuntament de l’Espluga i les entitats col·laboradores s’emplacen a treballar en una possible nova edició de cara al 2021.