Les biblioteques de l’Espluga de Francolí i Montblanc maridaran la lectura amb vi de la DO Conca de Barberà

Biblioteques amb DO és un projecte de dinamització cultural a les biblioteques publiques que pren com a punt de partida la cultura del vi

La Biblioteca municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí se suma un any més a la iniciativa Biblioteques amb DO i maridarà la lectura amb el vi DO Conca de Barberà durant el mes d’abril. També participen en aquesta iniciativa les biblioteques de Montblanc i Sarral. Les biblioteques treballaran diversos cicles temàtics que tindran com a centre la cultura del vi  des de diferents punts de vista: la història, el folklore, el turisme, l’art, entre d’altres. Per donar a conèixer millor tot el que forma part del món del vi, les biblioteques posaran a disposició dels ciutadans tot tipus de documents exposats a l’entrada de la biblioteca i faran activitats culturals com ara, xerrades d’art i comentaris de lectures per a tots els públics.

L’activitat principal de la biblioteca de l’Espluga anirà adreçada a públic adult i s’anomena Vinyes entre vitrines: el món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans. Un acte per descobrir el patrimoni català de temàtica del vi. L’acte serà conduit per un historiador de l’art, Ramon Gasulla i per la guia i historiadora de Celler Modernista de l’Espluga de Francolí, Gemma Vila. S’acompanyarà amb un de tast de vi i la presentació del vi, de la DO Conca de Barberà. Les places són limitades i cal reserva prèvia trucant al 977 871 432. L’acte serà dilluns 19 d’abril a les 19h a la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí.

Per altra banda, els clubs de lectura infantil, juvenil  i adult  també participaran a l’acte amb la lectura de “La verema: en Cisco de can Garnatxa i els raïms misteriosos”, “El raïm inquiet” i “Terra aspriva” també maridat o bé amb most o amb vi.

Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i de les Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.