L’ermita de Sant Josep de Montblanc tornarà a obrir portes

L'Ajuntament de Montblanc i Aprodisca han signat un contracte per gestionar l'espai

Aquest dimecres 17 de juny l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, i la directora d’Aprodisca, Anna Mas, han signat un conveni que permetrà que aquesta entitat social, després d’haver guanyat el concurs públic, gestioni tot l’espai.

Aquest acord propiciarà la reobertura de l’ermita de Sant Josep, després de tres anys sense desenvolupar-hi cap activitat. L’enton de Sant Josep és una àrea de lleure molt apreciada pels montblanquins i montblanquines i que, malauradament, portava molt de temps tancada.

A més, aquesta àrea és una de les portes d’entrada a les Muntanyes de Prades, fet que facilita que molts esportistes es dirigeixin a aquest punt per iniciar rutes cap a Rojals, la Pasquala o la Vall.

D’un temps ençà l’Ajuntament de Montblanc ha realitzat un seguit de millores a l’edifici (la cuina i el pis), així com la façana i els lavabos públics. L’edifici és un equipament de l’Ajuntament de Montblanc que, amb aquesta concessió, pretén configurar com un espai per al desenvolupament d’activitats educatives, culturals i d’oci, essent el bar-restaurant un complement dels diversos serveis del conjunt de l’equipament.

Aprodisca vol fer d’aquest espai un lloc inclusiu, entre els montblanquins i montblanquines i les amb persones amb necessitats socials. Així doncs, el projecte agafa un nou aire amb la missió, no només de rehabilitar i reimpulsar l’espai, sinó també esdevenir un punt d’inclusió del conjunt de la societat montblanquina. A la casa hi habitaran i hi treballaran usuaris d’Aprodisca que poden viure de manera independent, sempre amb la supervisió dels professionals del centre.

Amb aquestes remodelacions i la cessió a Aprodisca, es pretén que l’ermita de Sant Josep torni a ser un punt neuràlgic del lleure i l’oci a la natura a Montblanc. S’espera que torni a obrir portes al llarg d’aquest estiu.