L’Ajuntament i la policia local de Montblanc es reuneixen amb el Consell per millorar la gestió del porta a porta

Es va acordar instal·lar més càmeres de vigilància en zones conflictives com l’àrea d’emergència o la Vall

Ja fa gairebé dos mesos de la implementació del sistema de recollida de residus porta a porta i, malgrat que la seva gestió cada vegada s’està perfeccionant més, continuen havent-hi comportaments incívics d’alguns ciutadans.

Per aquest motiu, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Montblanc, la policia local i personal del Consell Comarcal de la Conca de Barberà es van reunir aquest passat dilluns per establir estratègies d’actuació per reduir aquests actes incívics.

Els diferents assistents a la reunió van acordar l’establiment de càmeres de vigilància en els punts més conflictius, com la Vall o l’àrea d’emergència, per poder sancionar als infractors. Així mateix, es realitzaran controls esporàdics per part de la Policia local de Montblanc amb personal sense uniforme per facilitar la seva detecció en altres zones on hi ha conflicte com en papereres o carrers de diferents barris de la vila.

Amb aquestes mesures l’ajuntament de Montblanc, que valora positivament el nou sistema de porta a porta, considera que es reduiran els actes incívics que estan donant una mala imatge al municipi.

Segons el regidor de medi ambient «la reunió va ser molt productiva on els dos ens comprometem a reconduir aquesta situació de mala imatge que estan donant molt pocs ciutadans i ara hem arribat en aquests acords per intensificar la vigilància i revertir la situació».

Campanya de civisme

Des de la regidoria de comunicació de l’Ajuntament es va iniciar una campanya de civisme, centrada principalment a les xarxes socials, per tal de conscienciar a la població de les ordenances de civisme.

La campanya s’intensificarà en els proper mesos, per tal que aquelles actituds incíviques com llençar les bosses de brossa al carrer o en papereres, o bé que no es recullin els excrements dels gossos són sancionables.