L’Ajuntament de Montblanc aprova el préstec per pagar la sentència de Verallia Spain

Aquest dimecres 11 de novembre ha tingut lloc el Ple municipal de l’Ajuntament de Montblanc, novament, celebrat de forma telemàtica.

L’Ajuntament de Montblanc ha celebrat, aquest dimecres 11 de novembre un nou Ple en format telemàtic. Durant la sessió, les 4 regidores del consistori han llegit un manifest per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere, tot aprovant per unanimitat una moció de suport pel 25 de Novembre. 

 

Un dels punts més importants del Ple ha estat l’aprovació, amb els vots favorables de l’equip de govern, del préstec a deu anys per la sentència que obliga a pagar a l’Ajuntament a Verallia gairebé 900.000 euros. El préstec que ha proporcionat el BBVA ofereix uns interessos molt baixos d’un 0,5%. Segons el regidor d’hisenda, Francesc Viñas aquest és «un préstec amb unes condicions molt bones per l’Ajuntament que ajudarà a tancar el tema de Verallia de manera definitiva». 

 

En matèria econòmica, el Ple ha aprovat amb 8 vots favorables de l’equip de govern i els 5 vots contraris de l’oposició, un llevament d’intervenció per donar resposta a les modificacions pressupostàries a la teulada del Sindicat, degut al seu deteriorament, superior a l’esperat. 

 

El Ple també ha aprovat dos punts sobre qüestions urbanístiques. El primer, que promou una modificació del Pla Parcial Urbanístic del sector de CIMALSA, per tal d’afavorir possibles futures instal·lacions d’empreses en aquest polígon. El punt ha rebut el suport dels 13 regidors del Consistori. 

 

Per altra banda, durant la sessió també s’ha aprovat el projecte inicial per rehabilitar i adequar els entorns del Pont Vell. Degut els desperfectes ocasionats per l’aiguat l’octubre del 2019, l’Ajuntament ha aprovat diferents projectes com el de la rehabilitació del Pont Vell o la construcció del pont de la Font del Bolovi. Donat que aquest projecte ascendeix per sobre del 10% del pressupost anual, és el Ple l’òrgan competent per aprovar-lo, a diferència de la resta que ho pot fer la Junta de Govern, ja que els costos són inferiors. Ha rebut el suport de l’equip de govern i el PSC i l’abstenció de Junts per Montblanc.