L’Acampada Jove de Montblanc se celebrarà sense distàncies i amb test d’antígens

Després de mesos de feina, l’Acampada Jove ha anunciat aquest matí en roda de premsa que el festival té un canvi de format, seguint les indicacions sanitàries. Els canvis són la creació de dos espais diferents dins el recinte del festival: En primer lloc una pista de ball on el públic podrà estar sense distàncies i amb la mascareta FFP2 obligatòria posada. Tambí hi haurà una zona de restauració on el públic podrà consumir begudes i menjar en taules per mantenir la distància de seguretat entre assistents. També es podrà veure el concert des d’aquesta zona.

Per fer possible aquest canvi, tots els assistents hauran de fer-se un test d’antígens, sense cap cost addicional. L’espai de cribratge és situa a l’Escola Les Muralles de Montblanc i, mitjançant SMS, al cap d’uns minuts els assistents rebran el resultat. Per poder entrar al festival és imprescindible tenir un resultat negatiu al test d’antígens.

La directora del festival, Kènia Domènech, ha explicat que l’organització ha treballat de valent els darrers mesos «per dir ‘adeu a les cadires, hola a la pista de ball’ i poder fer una Acampada Jove molt similar a la que hem viscut sempre». «Tenim ganes de retrobar-nos amb el públic, en un espai idíl·lic, de música i reivindicació”», ha afegit la directora del festival, Kènia Domènech.

Per la seva banda, Martí Càlix, president de l’Associació Cultural Acampada Jove, ha anunciat que hi haurà pàrquing gratuït per vehicles privats i per autocaravanes i furgonetes. «També, posem a disposició autobusos d’anada i de tornada des de diferents ciutats del país per tal de facilitar la mobilitat a tot el públic assistent», ha afegit Càlix. Els busos sortiran de: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Manresa, Vic, Reus i Vilafranca del Penedès.

Per últim, l’organització ha anunciat que Ju no podrà actuar per motius personals i aliens al festival. «Li enviem una molt forta abraçada a la Ju. Esperem poder retrobar-nos i que pugui trepitjar l’escenari del festival molt aviat». En el seu torn, Alérgicas al Polen obriran el festival el divendres 16 de juliol amb les seves cançons reivindicatives i feministes.