Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

La Setmana Medieval de Montblanc estrena «Sant Jordi tot l’any»

Avatar photo

A través de dispositius mòbils permetrà visualitzar icones de la llegenda a diferents indrets de la vila medieval durant tot l’any

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha presentat aquest vespre la primera part del projecte «Sant Jordi tot l’any», en un acte públic amb reserva d’entrada davant el punt més alt de la muralla del segle XIV. En aquest punt, conegut popularment com «El Foradot», es podrà veure tot l’any un drac volant que s’enfila per la muralla i treu foc per la boca. La ruta permetrà, a través d’un telèfon o tauleta, als visitants de Montblanc contemplar durant tot l’any les principals icones de la llegenda de Sant Jordi, festa medieval de Catalunya.

Aquest drac virtual ha pres com a model una figura real: l’espectacular Drac de la Setmana Medieval, articulat i estrenat el 2017. Mesura 8,5 metres de llarg i 4 metres d’alçada. Aquest cap de setmana es pot veure a l’antiga església de Sant Francesc i ja és una de les icones més potents de la festa.

El seu germà virtual, presentat avui, estarà activat i en funcionament les properes setmanes. El drac és un disseny de l’empresa reusenca Digivision, que treballa en projectes internacionals amb corporacions com National Geographic i la BBC. La ruta «Sant Jordi tot l’any» és un encàrrec de  l’Associació Medieval i també compta amb un ajut del Departament de Cultura de la Generalitat, i el suport de  l’Ajuntament de Montblanc, que espera atraure encara més visitants a la vila.

El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, explica: «És un projecte de futur. La festa, Montblanc i el turisme que rep ha de seguir creixent. La Setmana Medieval s’ha de poder veure durant tot l’any. Avui n’hem presentat el primer graó, la figura del drac, però seguirem desenvolupant-lo i al final veurem virtualment i en diferents espais de la vila la llegenda de Sant Jordi, prioritzant un dels nostres públics més fidels, les famílies. Ens sentim afortunats de ser el bressol de la història més popular i estimada de Catalunya, i amb aquest projecte posem la llegenda i la nostra festa a l’abast de tothom per sempre».

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

David Rebull, premi BBVA de Música al Talent Individual

Notícia següent

Calculen que les vacunes reduiran un 70% les morts quan acabi l’estat d’alarma

Notícies relacionades