La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola premiada pel projecte “Viu un llibre”

La Biblioteca Pública de l'Espluga de Francolí ha obtingut tres reconeixements com l’equipament més participatiu i un reconeixement personal dins del Club de Lectura juvenil

La Biblioteca de l’Espluga ha estat la impulsora del projecte “Viu un llibre” al municipi. Hi participen els clubs de lectura de l’equipament municipal i els alumnes de tercer i quart d’ESO de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga. El projecte es va engegar gràcies a la col·laboració que la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí va demanar a l’Institut Joan Amigó i que s’ha dut a terme en les sessions de lectura durant aquest curs.

“Viu un llibre” és una iniciativa del Departament de Cultura, que proposa als nois i noies d’entre 10 i 16 anys llegir i compartir la creació d’un llibre mitjançant una plataforma digital que innova en el procés de millora de la comprensió lectora i de la capacitat creativa. En concret, la plataforma és Fiction Express, de l’empresa catalana Boolino, de la qual destaca que permet compartir la creació d’un llibre amb un autor o autora reconeguts dins el panorama literari juvenil.

La Biblioteca Pública ha estat reconeguda com l’equipament més actiu dins del projecte “Viu un llibre” en el que ha obtingut un triple reconeixement; la primera posició de participació en llengua catalana, la segona posició en llengua castellana i la segona posició en llengua anglesa. Per altra banda, dins del Club de lectura juvenil Imagiteca la Lua Altarriba Palau ha guanyat un premi a nivell de Catalunya per ser la persona més participativa al fòrum d’autor/a aquest trimestre.

Des de la Biblioteca s’agraeix al professorat i a l’alumnat la participació i interès en aquest projecte que a banda de fer possible l’obtenció d’aquesta distinció també ha contribuït al foment i gaudi de la lectura.

Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, i del Servei de les Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.