La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola acollirà una exposició sobre Josep Carner

Una exposició de petit format que repassa les etapes vitals i literàries de Josep Carner, produïda per la Institució de Lletres Catalanes

En commemoració dels 50 anys de la mort de Josep Carner el Servei de Biblioteques ofereix una exposició que mostra les múltiples facetes de Carner, la de polític, diplomàtic i prosista, que han quedat eclipsades per l’enorme talla poètica de l’escriptor.

Josep Carner i Puig-Oriol, fou un poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. És també conegut com el príncep dels poetes catalans i el màxim representant de la poesia del Noucentisme. A més de signar les obres amb el seu nom, va utilitzar nombrosos pseudònims, fins a quaranta-nou, especialment en articles i textos per a publicacions i com a traductor; els més destacats serien: Bellafila, Calíban, Joan d’Albaflor, Joan Sitjar, Virgilius, Plautus, Two, Pere de Maldar…

La Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola acollirà aquesta exposició al pati de l’Antic Hospital, del dia 2 al 26 de març de 2021.

Els plafons informatius de la mostra són de petit format i repassen les etapes vitals i literàries de Josep Carner. Són una proposta ideada per Jaume Coll, comissari de l’Any Carner, i dissenyada per Enric Lluch. L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, que treballen per acompanyar les iniciatives de biblioteca municipal.