Josep Maria Vergès Bosch serà el pregoner de la Festa Major 2020 de l’Espluga de Francolí

Vergès és l’investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) que va descobrir el conjunt de gravats paleolítics a la Cova de la Font Major de l’Espluga

L’arqueòleg Josep Maria Vergès Bosch serà l’encarregat de fer el pregó de la Festa Major de l’Espluga 2020, que tindrà lloc a la Plaça d’en Canós dijous 30 de juliol a les 7 de la tarda.

L’acte serà amb aforament limitat i totes aquelles persones que vulguin assistir-hi presencialment caldrà que s’hagin inscrit i recullin la invitació nominal a l’Oficina de Turisme, a partir del dia 23 de juliol. L’acte comptarà amb la presència simbòlica dels Gegants Antics de l’Espluga i l’actuació dels Grallers que acompanyen als elements de cultura popular.

L’acte serà retransmès en directe per l’Espluga FM Ràdio al 107.4 de la FM i a EFMR.cat, també pel canal de la TDT.

Vergès és fill i habitant d’Alcover però com a investigador responsable del projecte de recerca Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona (2018-2021) estava treballant a les Coves de l’Espluga quan per atzar i curiositat el passat 30 d’octubre va entrar en una galeria de la cova de la Font Major que desconeixia, on hi va descobrir un conjunt de gravats paleolítics de gran rellevància.

Vergès explica que una troballa d’aquestes característiques més enllà de la satisfacció per la seva repercussió científica i històrica, crea forts vincles emocionals amb l’indret on la fas. Vergès es defineix com “arqueòleg de nom i de fets, curiós de mena”, ell és Doctor en Història per la Universitat Rovira i Virgili, professor associat del Màster interuniversitari en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana (Erasmus Mundus) d’aquesta universitat, i investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Pregó de Festa Major amb aforament limitat

Degut a la normativa vigent i per afavorir el distanciament físic i evitar aglomeracions, l’acte serà amb aforament limitat, caldrà inscriure’s presencialment a l’Oficina de Turisme dies abans i recollir-hi un tiquet nominal. Una mesura que permetrà poder fer un seguiment dels participants a l’acte.

L’accés es realitzarà en 3 torns horaris, segons ordre d’inscripció i colors assignats dels tiquets. L’entrada a l’espai serà en franges de 10 minuts per evitar aglomeracions. Tiquet de color vermell accés a les 18.30 h. Tiquet de color taronja accés a les 18.40 h. Tiquet de color groc accés a les 18.50 h.

L’entrada es realitzarà pel carrer d’en Canós a la confluència entre el carrer Major i carrer de la Font. La sortida es realitzarà en l’ordre invers d’entrada, pel camí de la Sequieta que condueix a l’Avinguda Catalunya.

Serà obligatori l’ús de mascareta i que se segueixin les mesures i indicacions d’higiene i seguretat. La disposició del públic es farà mantenint la distància física. Es demana no moure les cadires de la seva ubicació.