L’Espluga de Francolí viurà un Sant Joan amb la cultura popular i el foc de protagonistes

L’Espluga de Francolí viurà de nou una revetlla de Sant Joan on l’arribada de la Flama del Canigó, el foc i l’actuació dels grups de cultura popular en seran els protagonistes. Una nova edició que estarà marcada per les limitacions en les activitats culturals provocades per la crisi sanitària de la Covid-19.

Des de la regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb els Diables de l’Espluga i les entitats de cultura popular s’ha treballat una proposta d’actes, en format adaptat, que permetran mantenir viu el sentit popular i participatiu de la tradicional celebració de la Revetlla de Sant Joan al municipi.

Així, els actes de celebració de la Revetlla de Sant Joan començaran a les 6 de la  tarda del dia 23 de juny i tindran lloc a la plaça Montserrat Canals, amb l’obertura de l’espai perimetrat, que permetrà gaudir dels actes programats fins les 9 de la nit.

A 2/4 de 7 de la tarda arribarà la Flama del Canigó  en un circuit pels carrers de l’Espluga de la mà del Club Atlètic Espluguí, qui tradicionalment, des de fa 25 anys porta aquest testimoni d’es d’arreu del principat, aquest any el recollirà el mateix dia vint-i-tres entre les poblacions de Ponts i Artesa de Segre. El recorregut acabarà a la Plaça Montserrat Canals, epicentre dels actes públics d’aquesta edició de la Revetlla de Sant Joan.

L’Espluga és, històricament, un dels punts de repartida de la Flama als Països Catalans i per aquest motiu ha reforçat la presència de municipis de la Conca i comarques pròximes, augmentant el nombre d’entitats i ens que recullen la Flama al municipi. Més d’una desena de municipis recolliran presencialment la flama a la població, un acte que compta amb el suport d’Òmnium Cultural de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra. Un dels actes que reprenen aquest any és l’actuació de les entitats de Cultura Popular Espluguina, que després de gairebé un any tornaran a actuar, però aquest cop de forma estàtica tal com indica la normativa actual.

L’acte acabarà amb un concert de versions acústic de la mà de “La Oreja de Tiktok”, grup format per Jordi Busquets, bateria d’Itaca Band, i Sergi Bagó, cantant de l’orquestra de versions Banda Neón.

Tothom que vulgui assistir a l’acte haurà de reservar entrada prèvia, a través de la plataforma Entràpolis a l’enllaç:

https://www.entrapolis.com/entrades/actes-revetlla-de-sant-joan o efectuar la reserva presencialment a l’Oficina de Turisme, a partir de divendres dia 11 de juny. A més als actes caldrà respectar les mesures generals de prevenció davant la Covid-19. Seguint en tot moment les indicacions de seguretat de l’espai.

Consulteu el programa d’actes a : https://ja.cat/t83jW

L’Espai de la Cultura Popular, al Teatre del Casal

Les entitats treballen per preparar l’espai de la cultura popular al Teatre del Casal, que en horaris de matí i tarda permetrà veure i conèixer els elements de la Cultura Popular Espluguina durant el dia de la Revetlla de Sant Joan. Aquesta és una proposta ja consolidada, que aquest any es reubica, i que pretén apropar a els elements del seguici popular espluguí a la població. Estarà obert al públic de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 4 a les 2/4 de 6 de la tarda, essent aquella l’hora de tancament de l’espai. No serà necessària inscripció prèvia però sí que caldrà respectar totes les mesures generals de prevenció davant la Covid-19 en tot l’espai.

Iniciativa “Il·luminem l’Espluga”

La regidoria de comerç de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i els Diables de l’Espluga, segueixen apostant per la iniciativa de dinamització comercial i festiva d’“Il·luminem l’Espluga”. Una campanya amb la que es repartiran més de mil bengales a forns i pastisseries de la població, amb la compra de Coques de Sant Joan i fins a esgotar existències.  Aquesta és una proposta que pretén apropar la Revetlla a les llars espluguines i que, després de tres coets d’avís, a les 11 de la nit il·luminarà els carrers de l’Espluga.

Tres cartells de focs i manifest

Passades les 11 de la nit, començaran tres castells de focs, repetint el format de l’any passat per fer-lo visible des de tots els punts del municipi. S’anima a tota la població a sortir als balcons i terrats per gaudir-ne. Evitant aglomeracions en espais públics. A continuació, es realitzarà la lectura del Manifest de la Revetlla de Sant Joan a través del sistema de veu pública i des del 107.4 de l’Espluga FM Ràdio. Per acabar, hi haurà música de revetlla a través de les ones de l’Espluga FM Ràdio, gràcies a la col·laboració de l’emissora municipal.