El porta a porta s’implantarà a tot Montblanc a partir del 5 d’octubre

L'ordenança de medi ambient contempla sancions per qui no compleixi els requisits del nou sistema de recollida

La recollida selectiva porta a porta s’estén a tot Montblanc a partir del proper dilluns 5 d’octubre. Tot just aquest dijous 1 d’octubre es compleixen dos anys de la implantació de la prova pilot al centre històric del municipi, que ha aconseguit uns índex de recollida del 80%, mentre que a la resta del municipi la xifra continua estancada al 50%.

El consistori demana col·laboració a la ciutadania per implantar el nou sistema. El regidor de medi ambient, Santi Porta, ha fet un balanç positiu de la prova pilot i ha assegurat que és important pel medi ambient que el nou sistema surti bé. “Ens hem de posar a fer la recollida de la millor manera per evitar que pugi el preu de la brossa i també per deixar un món millor”.

Els ciutadans hauran de treure el cubell amb la fracció que toqui cada dia a la porta de casa. Els dilluns, dijous i dissabte no hi haurà recollida, mentre que la resta de dies es recollirà un o diversos residus. El vidre es continuarà dipositant als contenidors convencionals.

L’inici del porta a porta ve acompanyat de la posada en marxa d’una ordenança que contempla un règim sancionador per qui no compleixi la normativa amb multes que poden arribar als 900 euros. Ja s’ha detectat, per exemple, gent que diposita la brossa a les papereres dels carrers. La sargent de la Policia Local, Raquel López, assegura que “primer informarem, perquè entenem que molta gent no actuarà de mala fe sinó per desinformació. Però un cop passat aquesst període, es podran aixecar actes i sancionar”.

També s’ha habilitat una àrea d’emergència al costat de la deixalleria de Montblanc, on els ciutadans podran dipositar la brossa quan no els sigui possible deixar-la a la porta de casa.