El monestir de Poblet reobre la visita turística

Les zones visitables són el claustre, la basílica i les dependències adjacents, així com el Museu

El monestir de Poblet reobre les portes a la visita turística, coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma. Ho fa des d’aquesta mateixa setmana, adoptant totes les mesures higièniques que dicten les autoritats per minimitzar el risc de contagi de Covid-19. Les zones visitables són el claustre, la basílica i les dependències adjacents, així com el Museu. D’aquesta manera, ja es pot tornar a gaudir d’un espai declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que porta des de l’any 1150 treballant, des del confinament que marca la Regla de Sant Benet, per la sostenibilitat, el medi ambient, la pau, l’espiritualitat i la cultura.

Les darreres setmanes, el monestir de Poblet ha estat treballant en el pla de desconfinament per implementar les mesures de protecció, senyalització i higiene necessàries per a garantir que tots els visitants i usuaris puguin fer la visita en un entorn segur i saludable. Així, s’ha reforçat el servei de neteja i desinfecció dels espais comuns, i és obligatori l’ús de mascareta durant tot el recorregut. A més, es facilitarà gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans a l’entrada del monestir.

L’aforament general estarà reduït a la capacitat establerta en cada fase de l’alarma, no es facilitaran ni fulletons impresos ni audioguies. De moment, restaran tancats tant l’hostatgeria externa com els serveis de restauració. Al final d’aquesta nota trobareu la informació pràctica amb horaris i preus.
Des de la declaració de l’estat d’alarma, les visites al monestir han estat tancades. La comunitat hi ha seguit fent vida com és habitual, i no s’ha donat cap contagi ni entre els monjos ni entre els treballadors del centre.

Festival de Música Antiga

Malgrat la reobertura de la visita turística, les característiques de l’espai dificulten l’organització d’acord a la normativa vigent dels concerts que cada mes d’agost, des de l’any 2012, s’ofereixen sota la direcció artística del mestre Jordi Savall. Per tant, enguany no se celebrará el Festival de Música Antiga. Així mateix, ara per ara no es veu factible l’organització del Festival Internacional d’Orgue que cada tardor, també des de 2012, té lloc a la basílica. Confiem a poder reprendre la programació musical de Poblet l’any 2021.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Horaris de visita
Matí de 11:00h a 12:30h (cal comprar l’entrada entre les 10:30 i les 11:00)
Tardes de 15:30h a 17:00h (cal comprar l’entrada entre les 15:00h a 15:30h). Diumenges tarda tancat
Dia de tancament setmanal: divendres

Preu

8€ Entrada general
6€ Entrada per a majors de 65 anys, carnet jove, carnet d’estudiant, nens a partir de 7 anys, família nombrosa, persones a l’atur, carnet discapacitat)