El conseller Bargalló visita l’Institut Martí l’Humà de Montblanc

L’institut Martí l’Humà de Montblanc acollirà el curs vinent el primer cicle formatiu de grau superior de la Conca de Barberà. Serà un cicle d’energies renovables, el sisè d’aquest tipus que s’ofereix a tot Catalunya, que arrencarà a Montblanc al mes de setembre, pel curs 2021-2022.

Ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, que aquest divendres ha visitat l’Institut Martí l’Humà. Després d’una reunió de treball amb l’equip directiu i l’Ajuntament de Montblanc, s’ha presentat el cicle superior, que es farà a l’institut en col·laboració amb Concactiva i l’Agència Comarcal de l’Energia. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha assegurat que “és un pas molt potent per la Conca tenir estudis superiors, els primers de la comarca. Això vol dir que la Conca fa un pas endavant en consolidar els estudis d’FP i superiors. I que sigui d’energies renovables també és important, un sector innovador i lligats al territori”.

Fa anys que la Conca de Barberà reclama un cicle superior i formació específica per donar sortides professionals als joves de la comarca. El conseller ha assegurat que aqust no serà el primer cicle de grau superior que, en un futur, aculli la Conca de Barberà. L’objectiu serà fer-ne lligats a les necessitats professionals de la comarca.”És voluntat del Departament que no sigui l’únic, i que amb l’Ajuntament i els diversos agents de la Conca explorem els nínxols de formació que necessita la comarca. Mai seran per a mols alumnes, però si per a uns tècnics especialitzats que es quedaran a viure a la comarca”.

En aquest sentit, el conseller no ha descartat que es pugui implantar un cicle superior relacionat amb la indústria alimentària. “Sempre ho farem segons les necessitats del territori”, ha assegurat.

Actualment l’institut Martí l’Humà, també amb Concactiva, ofereixen un cicle formatiu de grau mitjà d’indústria alimentarìa, que dóna resposta a les necessites de personal format d’Europastry, l’empresa alimentària situada a Sarral.