El comerç espluguí ha repartit 32 premis turístics arreu de Catalunya

Una acció impulsada per les regidories de comerç i turisme de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí que compta amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de l’Espluga

Durant el mes d’octubre els comerços espluguins han estat punts de participació a la campanya “Compra i guanya”, un projecte entre administracions locals de tot el territori català per donar suport al comerç de proximitat.

La participació a la campanya ha permès optar a 32 premis pensats per a fomentar el turisme de proximitat. Aquests premis permeten gaudir a les espluguines i espluguins guanyadors  de visites guiades, dinars, coneixement de l’entorn natural, tastos, nits d’hotel, etc. en algun dels municipis de la Xarxa de Barris Antics. Els premiats en podran gaudir de les experiències des del mes de gener fins a mitjans de 2021.

El passat dijous 5 d’octubre, l’Oficina de Turisme de l’Espluga acollia el sorteig de la campanya “Compra i Guanya” del projecte Barris Antics. Un acte que va anar a càrrec del secretari-interventor de l’Ajuntament, el Sr. Alejandro Ruiz, actuant com a fedatari i funcionari públic, i que va donar el vistiplau i conformitat al correcte desenvolupament d’aquest sorteig. L’acompanyaven el regidor de comerç de l’Ajuntament de l’Espluga, Enric Mercadé, la regidora de Turisme, Laura Poblet, la representant de la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga, Antònia Martínez i dues responsables tècniques de l’àrea de turisme. Seguint un protocol, es van extreure les 32 butlletes guanyadores, en un procés que es va recollir en una acta, per formalitzar el sorteig.

La campanya s’organitza de forma simultània als 31 municipis membres de la Xarxa de Barris Antics amb Projectes amb la col·laboració de les associacions de comerciants i les Diputacions. Gràcies al treball col·laboratiu entre ajuntaments, com més municipis membres formen part de la Xarxa, hi ha més premis per sortejar, i més incentius per fomentar la compra en el petit comerç.

En aquesta desena edició, la primera en que l’Ajuntament de l’Espluga hi participa, els pobles participants han estat: Argentona, Balaguer, Besalú, Cabrera de Mar, Calaf,  Cardona, Centelles, Cervera, Cervià de les Garrigues, El Vendrell, Falset, Juneda, La Selva del Camp, Les Borges Blanques, L’Arboç, L’Espluga de Francolí, Lleida, Manresa, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Santa Coloma de Queralt,  Torelló, Tortosa, Tremp, Ulldecona i Vilanova del Camí.

Des de les àrees de comerç i turisme de l’Ajuntament de l’Espluga es valora positivament la campanya, un nou revulsiu i atractiu per a comprar al comerç local. La implicació del comerç local ha estat clau en aquesta campanya. Els establiments locals participants han estat: Supermercat Coaliment Joan Poblet, Cosvital, Modes Antònia, Airún, Glòria Xarcuters, Racó d’Or, Perfumeria Morató, Estanc Víctor, Floristeria Civiflor, MundiArt, Pastisseria Cobo, Cots Artesans, Decoració Tèxtil Maria José, Forn de la Vila, Papereria i Llibreria Índex, Quelcom Serveis, Bar la Parada, Taxi Josep M, Polleria Antònia, Peixateria El Far, Carnisseria Cal Mariquinyo, Floristeria Espai Natural, Peixateria El Llagut, Estanc La Plaça, Bar Els Caçadors, Pastisseria Cabal, El Gos Verd, Ferreteria Rosselló, Sabateria El parell, Bar del Casal, Cisterreria M Rosa, Pastisseria Ferrer, Fruiteria Garcia Vicent, Perruqueria Elisenda, Cansaladeria Cal Pagès, Podologia Laura Romero, Carbòniques Franquès, Taxi Carbonell, pastisseria Farré Gamell i Imatge Elena.

Els guanyadors i guanyadores dels premis a l’Espluga de Francolí

Les persones premiades de les butlletes participants a l’Espluga de Francolí han estat les següents: Fina Minguell, Xavi Jiménez, Antònia Mateu, Màrius Badia, Pilar Baldrich, Salvador Freixa, Miquel Sabaté, Sílvia Mercado, Encarna Carrión, Sergio Martínez, Magna Gené, Rosa M. Bota, Josep Arbós, M. Teresa Llobet, Sandra Fonoll, Isabel Llurba, Judit Tomàs, Aniol Codina, Trini Saumell, Carmen Puig, Joan Sabaté, Carla Franch, Francisco Martínez, Enriqueta Vallès, Enriqueta Solé, Carme Permiquel, M. Carme Pàmies, Sònia Roig, M. Teresa Canela i Ferran Mestrich. Un dels atractius de la campanya era que un comerciant també era premiat, en aquest cas i fruit del sorteig ha estat per Ferreteria Roselló.

Els afortunats i afortunades poden recollir els premis a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí el proper dijous dia 12 de novembre. Es contactarà amb totes les persones guanyadores per tal que puguin escollir un dels dos horaris que se’ls proposarà per via telefònica per recollir el premi, i així evitar la coincidència de totes les persones guanyadores al mateix temps.

Les persones premiades que els hi hagi tocat venir a l’Espluga ho faran al mes de febrer

Un cop realitzats tots els sortejos arreu dels municipis participants, s’iniciaran les entregues del premis a les poblacions. Esperant llavors que en pocs mesos les persones afortunades d’altres poblacions puguin visitar els atractius turístics de l’Espluga de Francolí

Si la situació sanitària ho permet, les persones premiades d’arreu de Catalunya es reuniran a l’Espluga de Francolí el 6 de febrer de 2021 per gaudir del seu premi. Aquest consisteix a passar una jornada a l’Espluga descobrint els atractius turístics i fent les següents activitats: visita guiada a la Fassina Balanyà, antiga fàbrica d’aiguardent, i al Museu de la Vida Rural, seguit d’una ruta d’orientació en alguns comerços de l’Espluga on es gaudirà d’un tast de productes de proximitat. A continuació, els guanyadors/es gaudiran d’un àpat en diversos restaurants de l’Espluga, a la tarda faran la visita a les Coves de l’Espluga i per últim, se’ls oferirà un tast de pa de la Cova, vi i oli de l’Espluga.

Aquesta és doncs una acció de dinamització comercial treballada de manera col·laborativa entre els actius comercials i turístics locals  i que esdevindrà una acció anual.