El certamen literari “Vila de Montblanc” obrirà els actes de la Festa Major 2020

S'ha acordat finalment que l'entrega de guardons es faci el 4 de setembre com a tret sortida d'una festa major que serà atípica

L’Ajuntament de Montblanc ha decidit, conjuntament amb l’associació literària l’Escarritx, que l’entrega de premis del certamen literari ‘Vila de Montblanc’ obri els actes de la Festa Major de Montblanc el proper 4 de setembre. Inicialment s’havia acordat celebrar-ho el dia 27 d’agost, però degut a la importància dels premis i de la bona acollida de participants que ha tingut el certamen, s’ha acordat traslladar-ho a l’inici de la Festa Major, per donar-li més rellevància i perquè és una data que facilitarà l’assistència a l’espectacle.

D’aquesta manera, a més, l’entrega de premis no coincidirà amb el Festival Essències, que enguany torna a la plaça de Sant Francesc, un espai molt més gran que permet garantir la distància de seguretat entre els assistents.

Inicialment, l’entrega dels premis d’aquest primer certamen literari havia de tenir lloc per les Festes de Sant Maties, però el confinament originat per la COVID-19 va obligar el seu ajornament.

D’aquesta manera, l’acte d’obertura d’aquesta, també excepcional, Festa Major, serà l’entrega de premis del certamen literari «Vila de Montblanc». La gala literària s’iniciarà a les 8 del vespre amb un espectacle a l’antiga església de Sant Francesc i a les 9 del vespre tindrà lloc l’entrega dels premis «Portal de Bové» de narrativa valorat en 5.000 euros i «Pont Vell» de poesia valorat en 2.000 euros.

L’Ajuntament de Montblanc està treballant en la confecció del programa d’actes de la Festa Major, que s’adaptarà en tot moment a la situació de crisi sanitària que estem vivint, i que els actes es donaran a conèixer en les properes setmanes.