Sarral clou una Festa Major viscuda amb gran participació i col·laboració ciutadanes

Els principals actes s’han mantingut en el programa

Els Gegants restaurats. AJUNTAMENT DE SARRAL

Un castell de focs artificials a càrrec de la colla de Diables de l’Espluga de Francolí, que per primer cop es tirava des del campanar de l’església parroquial, va tancar aquest diumenge la Festa Major de Sarral estrenada el 26 d’agost.

La regidora de Festes i primera tinent d’alcalde, Victòria Cañís, explica: «Les entitats i el govern municipal hem fet un esforç considerable per mantenir en el programa els actes que ja es venien fent amb èxit. Lògicament, enguany s’han vetllat per totes les mesures de prevenció de la Covid-19. Agraïm a la ciutadania el seu compromís tant en l’organització i la participació dels actes com pel que fa al respecte a les normatives sanitàries. I al jovent, la seva paciència, tot esperant compensar-los més endavant un cop hagi passat la pandèmia».

I hi afegeix: «En aquest context de pandèmia, també hem constatat que una part del veïnat, sobretot la gent gran, han apostat per la prudència sent més selectius amb els actes als que escollien assistir, en benefici de tots i totes».

Oficialment i després d’actes previs, el tret de sortida de la festa va ser el 26 de juliol. El va donar el pregó d’Elisa Puig, la filla de l’arquitecte sarralenc Josep Puig Torné, traspassat recentment. Elisa Puig va fer un retrat de la trajectòria vital del seu pare, nascut el 1929: «Ell sempre tenia Sarral com a centre del món, sempre present. No hi havia nova coneixença que tardés més de cinc minuts en saber que ell era sarralenc…». L’ermita dels Sants Metges era «la nineta dels seus ulls… i la clau del seu èxit va ser aconseguir que tothom se la sentís seva», va assegurar Puig.

La presentació del nou llibre de contes infantils de la reconeguda escriptora sarralenca Maria Dolors Canela, «Gotims de Tendresa», ha estat un dels actes culturals destacats d’aquests dies. També els concerts de sardanes i el de nit amb l’Orquestra Nova Blanes. La Nit de les Paelles, el Sopar de Carmanyola i la Gimcana Cultural – que dóna a conèixer en un divertit joc indrets i detalls del patrimoni sarralenc – han repetit l’èxit de participació.

També han estat molts els sarralencs que no s’han volgut perdre les tres sortides del Seguici: la presentació de la restauració dels Gegants, la cercavila completa del passat divendres i les matinades dels grallers diumenge. La colla, integrada per sarralencs de totes les edats, s’ha estrenat enguany en festa major i va fer una aclamada i lluïda cercavila.

D’altra banda, el Punt Lila del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que ofereix informació i suport per a la prevenció d’agressions de gènere, ha estat emplaçat a la pista de l’escola durant les festes. Ha comptat amb la presència del conseller comarcal de Benestar Social i alcalde sarralenc, Jaume Fornés i amb el regidor de l’àrea, Eduard Saltó.