Creixen els clubs de lectura a l’Espluga de Francolí

Els clubs infantils i juvenils sumen un total de 30 persones usuàries

La Biblioteca Municipal Mossèn Ramon Muntanyola de l’Espluga de Francolí ha reprès els clubs de lectura adult i també els infantils i ha sumat dos clubs més, això fa que actualment hi hagi un total de cinc clubs de lectura actius, de diverses edats. Enguany el club de lectura de cicle superior anomenat “Imagiteca” farà comentaris dels llibres per l’Espluga FM Ràdio, dins el programa Ràdio Kids, que s’emet al 107.4 de l’FM i també es pot escoltar a efmr.cat.

El club de lectura adult compta amb 25 persones usuàries i estrenarà la seva setena edició. Els clubs infantils i juvenils sumen un total de 30 persones usuàries i tots ells es desenvolupen els últims dilluns i dimecres de cada mes. A totes les persones participants se’ls proporciona una bossa i una llibreta on hi van elaborant una fitxa per cada llibre llegit amb fotos de la portada, de l’autor/a, de l’il·lustrador/a, així com algun tret característic d’aquest i la puntuació que cada lector li ha atorgat al llibre, entre altres informacions. Un cop finalitzat el club de lectura aquestes llibretes romanen a la Biblioteca perquè altres nens i nenes puguin disposar d’aquesta breu però important informació.

L’experiència dels clubs de lectura és molt enriquidora, ja que adults i infants gaudeixen de la lectura tot compartint les sensacions produïdes pels llibres amb les persones que formen del club. Les sessions del club de lectura infantil estan guiades per la bibliotecària.