Xavier García Albiol, enviat a judici per prevaricació per la instal·lació irregular d’antenes de telefonia

Els fets es remunten a la passada dècada, on s'hauria instal·lat dues antenes de telefonia sense llicència entre el 2012 i el 2018

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El titular del jutjat d’instrucció 4 de Badalona acorda l’obertura de judici oral pel ‘Cas Antenes’ contra l’exalcalde i candidat del Partit Popular en Badalona, Xavier García Albiol.

La fiscalia demana dos anys i deu mesos de presó i deu anys d’inhabilitació, per delicte continuat de prevaricació, delicte continuat de prevaricació urbanística i prevaricació ambiental.

Els fets es remunten a la passada dècada, on s’hauria instal·lat dues antenes de telefonia sense llicència entre el 2012 i el 2018, segons Catalunya Informació.

Les antenes haurien començat a operar sense tindre cap mena de títol administratiu habilitant per la instal·lació ni el desenvolupament de l’activitat.

El jutge sosté que l’exalcalde era coneixedor de la instal·lació irregular d’aquestes antenes. A més, a banda de ser alcalde en aquell moment, Xavier García Albiol era competent per atorgar llicències.

També són investigats Miguel Jurado, Oriol Lladó, Xavier Salva, Tomàs Vizcaíno, Josep Duran i les empreses Vodafone i Movistar, segons ElNacional.