Visita guiada del Museu d’Història de Sabadell al cuniculus romà

Aquesta visita es complementarà amb un recorregut pel paratge arqueològic de l’església de Sant Pau de Riu-sec

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les Jornades Europees d’Arqueologia se celebren els dies 16, 17 i 18 de juny. En aquest marc, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) proposa una activitat relacionada amb aquest camp: una visita guiada al cuniculus romà de Sant Pau de Riu-Sec, el diumenge 18 de juny a les 11 del matí. L’activitat és gratuïta i per inscriure’s cal trucar al 93 727 85 55.

 

Aquesta visita es complementarà amb un recorregut pel paratge arqueològic de l’església de Sant Pau de Riu-sec, un espai que condensa més de 2.000 anys d’història des de l’època romana fins a les èpoques medieval, moderna i contemporània.

 

El cuniculus és un element patrimonial ben singular del patrimoni arqueològic català i actualment se’n conserva una part integrada i rehabilitada en l’espai publicoprivat del centre comercial d’Obramat. Es tracta d’un aqüeducte subterrani d’època romana per portar aigües netes, del qual se’n coneix l’origen però no el destí.

 

Els cuniculus de Sant Pau de Riu-sec i de Can Gambús són dues estructures excepcionals en el conjunt del patrimoni arqueològic hidràulic romà de tot Catalunya.