Dijous, 24 d'abril de 2025
És notícia

Vimusa fomentarà els fons Next Generation per rehabilitacions energètiques

Avatar photo
L’empresa municipal sabadellenca vol fer difusió dels ajuts europeus per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic dels edificis

L’empresa municipal Vimusa ha posat en marxa una nova campanya de  difusió dels fons Next Generation per a la rehabilitació energètica d’edificis o  habitatges. La iniciativa comporta la divulgació de materials en suports físics i digitals i la creació de la pàgina web www.estrena.cat. L’objectiu és arribar al  màxim de propietaris i propietàries de pisos de Sabadell perquè puguin  aprofitar els ajuts, que estan oberts fins al 30 de juny de 2024

Les subvencions actuals cobreixen entre el 40% i el 80% del cost de les  actuacions i de les gestions inherents, l’import de les quals dependrà de  l’estalvi energètic que s’hagi assolit, i poden arribar a cobrir el 100% en casos de vulnerabilitat. A més, comporten avantatges fiscals i desgravacions en  l’IRPF. 

Quines actuacions es poden subvencionar? 

Les obres que es poden subvencionar són les que estan destinades a millorar  l’eficiència i l’estalvi energètic dels edificis i dels habitatges: la col·locació  d’aïllament tèrmic a façanes i cobertes, la substitució de finestres, la  implantació de nous sistemes de ventilació, la instal·lació de sistemes tèrmics  eficients (com l’aerotèrmia) o la col·locació de plaques solars o fotovoltaiques.  També es poden afegir possibles actuacions complementàries d’accessibilitat,  conservació i retirada d’amiant. 

La rehabilitació comporta grans beneficis: permet estalviar en la factura de la  llum, millorar el confort de les llars, augmentar el valor dels immobles i, a més,  ajuda a prevenir l’emergència climàtica.  

Quins tipus de subvencions hi ha?  

Actualment, encara es poden demanar els programes 1 (ajuts per a la  rehabilitació de barris), 3 (ajuts per a la rehabilitació d’edificis), 4 (ajuts per a  la rehabilitació d’habitatges) i 5 (ajuts per a l’elaboració del llibre de l’edifici i  projectes).  

Una novetat d’aquesta convocatòria és que s’ofereix la possibilitat de sol·licitar un pagament per avançat de la subvenció (bestreta), que suposa cobrar un 50% a l’inici de l’obra, un 30% quan l’obra estigui al 80% de l’execució i el 20%  restant al final de l’obra. Per a la resta del cost de la rehabilitació, existeixen  diverses línies de finançament en condicions preferents. 

Més informació a l’oficina de rehabilitació 

La ciutadania interessada en aquests fons pot adreçar-se a l’oficina de rehabilitació que gestiona Vimusa (ctra. de Barcelona, 598). L’equipament, que és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya,  està obert de 8.15 a 14 h, de dilluns a divendres, i dimarts i dijous de 16 a  17.45 h. El telèfon de contacte és el 93 018 09 01.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Badalona contracta d’urgència la inspecció dels blocs de l’illa del carrer Canigó

Notícia següent

Un home mata el seu tiet a ganivetades

Notícies relacionades