Viladecans engega la campanya ‘Còmplices del Civisme’

Avatar photo

El centre de la iniciativa són 45 veïns i veïnes que s’han compromès a col·laborar amb la campanya fent recomanacions a altres persones

L’Ajuntament de Viladecans va donar ahir el tret de sortida a la campanya Còmplices del Civisme, que busca atreure veïns i veïnes que serveixin d’altaveu en el seu entorn i el seu dia a dia per fomentar les actituds respectuoses amb l’espai públic en detriment de l’incivisme.

 

El centre de la iniciativa són 45 veïns i veïnes que s’han compromès a col·laborar amb la campanya fent recomanacions a altres persones. Aquest equip inicial, que es pot ampliar amb tothom que s’hi vulgui apuntar, es va presentar en una jornada sobre civisme i residus celebrada ahir, 27 de març, a la Torre del Baró.

 

En la jornada, els i les còmplices van rebre formació per poder divulgar bons hàbits cívics sobre residus, i també materials de suport per fer les seves explicacions. L’alcalde Carles Ruiz va agrair la seva implicació. Ruiz va explicar que “tots coincidim en la necessitat d’influir en el funcionament de conductes incíviques que generen malestar. Fem campanyes o sancionem, però no tenim ulls a tot arreu i necessitem persones com els Còmplices del Civisme que ens donin un cop de mà”.

 

El programa Còmplices del Civisme també compta amb joves de la ciutat que actuen per una millor convivència a la ciutat. Hi participen 518 infants i adolescents de les escoles Amat Targa i Miquel Martí i Pol que s’han bolcat per tenir el seu entorn i les seves instal·lacions en condicions òptimes.

 

La campanya insisteix en el fet que l’espai públic és clau en la construcció de la convivència i tenir-ne cura suposa també cuidar de les relacions humanes. Així, per compartir la ciutat és tan important el manteniment com el civisme. La gran majoria de la gent entén que conviure és respectar els altres, però encara es troben conductes molestes. L’Ajuntament creu que els consells poden calar especialment si es reben de persones conegudes o que conviuen als mateixos barris. Així, aquestes persones còmplices del civisme rebran eines per traslladar a la resta de persones la necessitat de la seva complicitat i corresponsabilitat per tenir un espai comú més net, respectuós amb el descans del veïnat i en què els patinets elèctrics convisquin correctament amb el vianant, per exemple.

 

Les persones que vulguin sumar-se a l’experiència ho poden fer contactant amb l’Ajuntament a través del telèfon 664 003 600 o emplenant el formulari inclòs en el web municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sant Cugat acull l’exposició ReHabilitem per sensibilitzar sobre els beneficis de la rehabilitació

Notícia següent

Lleida tindrà la seu de dos centres d’innovació digital agraria i forestal

Notícies relacionades