Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Viladecans participarà amb 5 espectacles en el festival Dansa Metropolitana

Avatar photo
Els dotze municipis participants oferiran 270 propostes a 107 espais

El complex teatral Atrium Viladecans i la Biblioteca de Viladecans són els dos escenaris en què es desenvoluparan, des del 2 al 17 de març, els cinc espectacles inclosos en la programació del festival Dansa Metropolitana, que se celebra a prop de la primavera en dotze municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona –Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Esplugues, Granollers, l’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans–. Enguany, tindrà lloc la seva setena edició.

El primer espectacle que es podrà veure a Viladecans és La Phazz Zero en conducta, de la companyia La Phazz (Atrium, 2 de març, 20 h), amb un col·loqui postfunció, per a majors de 12 anys. Zero en conducta, Teatre del moviment és un projecte establert a La Garriga i creat el 2011 amb la intenció d’explorar el potencial expressiu entre el mim, la dansa i el teatre de titelles.

El 6 de març, a les 18 hores a la biblioteca municipal i dins de la programació commemorativa del 8M, Dia Internacional de les Dones, serà el torn de LASALA, de la companyia ALIVE, una peça per a dues intèrprets i tots els públics creada per una companyia basca amb projecció internacional que parla de traspassar els límits, de trencar amb el que està establert, de la llibertat d’elecció d’una dona que carrega amb el pes de tot el que ha heretat i ha après, de viure la vida que cadascuna triï, la que desitgi, sigui la que sigui. ALIVE ja van ser en el Dansa Metropolitana amb l’espectacle FIGHT. Després de l’espectacle, també hi haurà col·loqui.

La companyia Brodas Bros, que ja van fer les delícies de la ciutadania en la darrera arribada dels Reis d’Orient a Viladecans, també serà a la Dansa Metropolitana amb l’espectacle Around the world, un recopilatori de les experiències viscudes pels Brodas Bros en les seves gires al voltant del món i ens presenta una companyia futurista, però també molt humana i sensible. Mapping, projecció interactiva, làsers, dansa aèria, LED… Around the World és una sorprenent combinació de dansa, música i llum que capbussa el públic en els records dels artistes, experiències viscudes (i gaudides) que els han fet créixer i evolucionar. La cita serà a Atrium, el 8 de març, a les 20 hores.

Per la seva part, la Cia. Maitane Sarralde durà també a Atrium –el 10 de març, a les 19 hores– Desªnuda, la primera creació de Maitane Sarralde després de treballar com a ballarina en diversos projectes i companyies nacionals i internacionals (Marie de Jongh, CIA Yskinna, Magalie Lanrriot, Beco Cabaret, La Glo Zirko, etc.). Sarralde ha decidit endinsar-se en una proposta unipersonal com a creadora i intèrpret en què integra noves pràctiques juntament amb el seu equip tècnic i artístic.

La darrera actuació del festival de dansa a Viladecans portarà, igualment a Atrium, la proposta per a tots els públics de la companyia MilímetroCiudades (Aquitectura en moviment), el 17 de març, a les 12 hores. Ciudades es construeix mitjançant el cos, la veu, la manipulació d’objectes i la música en directe.

És una instal·lació viva creada amb múltiples i petits maons de cartró que defineixen estructures i paisatges, transformats per la llum, el color i la música. Aquesta és la història d’una ciutat imaginària que acull totes les ciutats del món, les teulades tenen antenes, els edificis són com ràdios i les cases busquen freqüències. Milímetro és l’espai de recerca de creació escènica per a la infància que dirigeix actualment la creadora, coreògrafa i ballarina madrilenya Patricia Ruz.

El festival

Els dotze municipis participants oferiran 270 propostes a 107 espais. La programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 educatives. La inauguració del festival serà divendres 1 de març a la plaça Argub de Sabadell, a càrrec de la companyia Accrocap amb la peça ‘Prelude’.

Com a novetat d’aquesta edició i sota el lema ‘del carrer a l’escenari’, neix el projecte Artèries, que posa l’accent en la dansa urbana, entès com a fenomen metropolità. Les danses urbanes faran de fil conductor del festival i serviran tant per acostar la dansa a tota la ciutadania com per celebrar el breakdance com a esport olímpic.

Després de sis edicions, Dansa Metropolitana s’erigeix en l’únic projecte metropolità de cultura que aconsegueix aplegar els esforços de dotze municipis per buscar nous públics amb programació a l’espai públic, activitats gratuïtes, projectes educatius i programació internacional de qualitat, sent una de les més extenses i completes de l’Estat espanyol.

Els francesos Rachid Ouramdane i Olivier Duboi, l’australiana Sidney Dance Company, els colombians Sankofa Danzafro, els xinesos Xiexin Dance Theatre o Club Guy & Roni, de Països Baixos, destaquen entre les propostes internacionals.

La representació de grups de l’Estat estarà encapçalada per companyies i artistes com Maria Pagés, Pablo Messiez, Colectivo Milímetro, Alberto Cortés i Luz Prado, entre d’altres.

En aquesta edició es coprodueixen, acompanyen i presenten vuit noves peces d’artistes com Quim Bigas, Unaiuna, Ancorae, Cia. El Desvío o Joaquín Collado.

Més informacióhttps://www.dansametropolitana.cat/

Compra d’entrades dels espectacles a Atrium Viladecanshttps://atriumviladecans.com/. L’espectacle LASALA, amb motiu de la commemoració del 8M a la biblioteca municipal, és gratuït.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Badalona construirà una plaça verda en el solar de la Mobba

Notícia següent

‘Per la igualtat, canviem les regles del joc!’: el lema de la campanya del 8M a Mataró

Notícies relacionades