Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

VÍDEO: Detingut a Badalona un dels delinqüents més buscats a Suècia

Avatar photo

Agents dels Mossos d’Esquadra de de la DIC, conjuntament amb agents de la Policia Nacional de Suècia han detingut el passat dia 21 de novembre a Badalona un home de 41 anys, en el marc d’una Orde Europea de Detenció i Entrega (OEDE).

Al detingut se li atribueixen delictes com el tràfic de drogues, i vinculacions amb el crim organitzat a Suècia. Arran d’una investigació iniciada a Suècia, la Fiscalia d’aquest país va sol·licitar una ordre de detenció que es va materialitzar en una OEDE, i els Mossos d’Esquadra van donar-ne compliment.

Els Mossos d’Esquadra van establir un dispositiu de localització de l’investigat que va concloure el passat dia 21 al matí amb la seva detenció a Badalona. Posteriorment, es va dur a terme l’entrada i escorcoll al seu domicili, una casa de luxe, a la localitat de Premià de Dalt, en presència de quatre efectius de la Policia Nacional de Suècia.

Al domicili, els agents van intervenir diversos telèfons mòbils, discs durs i altres suports d’emmagatzematge de dades i 6.500 euros en efectiu. Tots aquests indicis van ser lliurats als investigadors suecs per tal de ser incorporats a la causa judicial a Suècia.

El detingut va passar a disposició de l’Audiència Nacional, i aquesta va decretar el seu ingrés a presó a l’espera de fer-se efectiu el procés d’extradició.

La detenció posa de manifest els esforços que estan duent a terme els operadors policials i judicials, i les agències internacionals en la lluita contra el tràfic de drogues transnacional i contra els delictes associats a les drogues.

La necessitat de la cooperació transfronterera és clau en el desmantellament bidireccional d’organitzacions, grups o actors, que duen a terme aquesta activitat il·lícita, moltes vegades en diversos països de la Unió Europea.

Aquesta detenció és fruit de la cooperació que els Mossos d’Esquadra mantenen amb la resta de cossos de seguretat europeus.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seventeen + 15 =

Notícia anterior

Lloret organitza la jornada anual de la Xarxa de Ciutats Educadores de les Comarques Gironines

Notícia següent

Sitges acull una nova trobada de la Caminada de Marxa Nòrdica

Notícies relacionades