Vidal (TMB) no entén la vaga de metro però confia que hi haurà acord pel conveni

La també regidora de Mobilitat diu que s'està oferint als treballadors millores salarials i de contractació

Mercedes Vidal, presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona,  ha reconegut que no entén la convocatòria de vaga per part dels treballadors del metro però ha dit que confia que acabarà havent acord pel conveni malgrat tot. “No ho entenem, perquè fins ara estàvem en una negociació molt activa tancant diferents punts que el comitè d’empresa havia situat com a molt importants per no trencar les negociacions, i els estàvem acordant tots”, ha dit en declaracions a l’ACN. Vidal ha remarcat que en el marc de la negociació del conveni s’estan oferint millores salarials, de contractació i en matèria de condicions laborals.

Vidal ha apuntat que TMB és una empresa “molt complexa”, que ha tingut ja més de 350 convocatòries de vaga des de principis dels anys 90, però ha remarcat que “sempre s’han acabat tancant els convenis amb major o menor complexitat”. “I aquesta vegada també arribarem a un acord”, ha afegit.

En aquest sentit, ha apuntat que l’empresa està plantejant als treballadors millores salarials “per sortir d’una situació de congelació que els propis sindicats van signar en l’anterior conveni”. A això li ha sumat també un augment de les persones que s’incorporaran per donar un millor servei i millores en general pel que fa a les condicions laborals.

“Estàvem en un entorn de negociació positiu, i aquesta convocatòria no afegeix cap element que ens ajudi a avançar ni a tancar un conveni. No és positiu ni per als treballadors ni per a la prestació del servei”, ha conclòs.