Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

La pitjor venda de la història, a Sabadell: Venen un quadre de 12 milions per “només” 926 €

Avatar photo
El venedor pensava que el quadre era fals i el va posar a la venda per 1 € i el va acabar venent per 926 € quan està valorat en 12 milions d’euros

Un veí de Sabadell se’n penedirà tota la seva vida d’una venda que probablement serà una de les pitjors compravendes de la història de l’art.

Segons explica ‘El Punt Avui’, un home va posar a la venda un quadre al portal de subhastes ‘Todocolección’, i ho va fer per només 1 euro, ja que pensava que es tractava d’una falsificació. N’estava tan convençut que ni tan sols ho va comprovar. A l’anunci hi va penjar imatges del quadre i documents sobre la seva compra, que va fer un avantpassat seu l’any 1940.

La puja va anar pujant i un dels possibles compradors va encarregar una auditoria per determinar l’autenticitat de la pintura, que va acabar resolent que era un quadre original del pintor francès Edgar Degas, considerat un dels fundadors de l’impressionisme.

La venda es va acabar saldant per un preu de 926 euros, però el quadre està valorat en uns 12 milions d’euros. Aquest dimarts, el quadre es va exhibir durant unes hores a l’Institut Francès de Madrid. És un pastel sobre cartró de 48 x 62,5 cm amb el títol ‘Elogi del maquillatge’.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Congrés vota avui la llei d’amnistia enmig de tensions polítiques

Notícia següent

Més de 7 milions de treballadors cobren l’SMI o menys

Notícies relacionades