Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Una seixantena d’alumnes de Granollers participen en els cursos de formació i inserció laboral

Avatar photo

Els cursos pretenen fomentar la inserció laboral i la continuïtat formativa de joves d'entre 16 i 21 anys

Aquest dijous 22 de juny a la Sala Francesc Tarafa s’ha fet l’acte de cloenda de la dissetena edició dels Programes de Formació i Inserció, Pla Transició al Treball (PFI-PTT). Des del curs 2006-2007, l’Ajuntament de Granollers i el Departament d’Educació organitzen aquests cursos adreçats a joves d’entre 16 i 21 anys, que volen formar-se professionalment per una via alternativa als cicles formatius de grau mitjà, així com obtenir el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).

Una quarantena de joves han participat en els cursos dels programes PFI-PTT, que preparen l’alumnat sense titulació d’ESO per a diversos perfils professionals: auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques; auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, i auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. En total, 13 alumnes han finalitzat el curs d’auxiliar de fabricació mecànica que s’ha fet al Centre Vallès i a l’Escola Municipal de Treball (EMT); 13 alumnes han finalitzat el d’auxiliar d’hoteleria que es fa al Centre Vallès i al restaurant Denominació d’Origen; i 16 alumnes han finalitzat el d’auxiliar en vendes, que s’ha desenvolupat al Centre Vallès.

Continuïtat formativa per al curs 2023-2024 i inserció laboral

De les 42 persones que han finalitzat enguany els programes PFI-PTT, 27 s’han preinscrit per fer un cicle formatiu de grau mitjà el curs vinent, 3 per cursar l’ESO a l’Escola d’Adults, 5 a altres formacions, 3 alumnes s’han inserit laboralment i la resta de joves es troben en procés de recerca de feina. Així mateix, 17 alumnes han finalitzat el curs amb inserció laboral.

Formació per a joves que no poden accedir als Pla de Transició al Treball

D’altra banda, també s’ha ofert a tot un grup de joves que no van poder entrar als PTT, un curs organitzat per l’empresa d’inserció DIMAS al Centre Vallès i que enguany arriba a la novena edició. Hi han participat 19 alumnes, que han rebut formació teòrica i pràctica en diferents oficis com muntatge i sonorització d’espectacles, reparació de bicicletes, ràdio, i altres matèries instrumentals: català, matemàtiques, informàtica, esport… La majoria d’alumnes continuarà la formació a través dels diferents nivells de l’Escola d’Adults i del programa Noves Oportunitats del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), si bé 3 joves s’han incorporat al mercat de treball.

Aquest curs ha comptat amb la col·laboració del Centre de Formació d’Adults, que ha ofert les classes de català, i del programa de mediació cultural Coenzims del Teatre Auditori de Granollers.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

8 − seven =

Notícia anterior

Tarragona manté les quatre banderes blaves a les seves platges

Notícia següent

L’alcalde Fran Morancho signa el Decret de delegacions de competències

Notícies relacionades