Un punt de compra de mòbils sostrets al Raval de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desactivat un domicili convertit en un punt de compra de mòbils robats al Raval de Barcelona. Els agents van detenir diumenge passat un jove de 20 anys com a presumpte autor d’un delicte de furt i un altre de 38 anys i un menor per delictes de recaptació.

Els fets van tenir lloc el mateix diumenge, cap a les 19.30 hores, quan agents de paisà van ser requerits per tal que anessin al portal d’un edifici del Raval on hi havia tres joves, que no es coneixien entre elles, i que eren víctimes de tres furts dels seus respectius telèfons. Mitjançant el localitzador dels dispositius a les tres els apareixia la mateixa ubicació. Aquesta va acabar sent un domicili on la policia va trobar més de 120 terminals d’alta gamma.

Els mossos van detectar un home que arribava al mateix portal i que en rebre una trucada va entrar a l’edifici. El van identificat i escorcollar i li van trobar cinc mòbils d’alta gamma, tres embolicats en paper d’alumini a l’interior dels calçotets. L’home va dir que els havia sostret la nit anterior i que s’adreçava a un pis on acostumava a vendre’ls.

Els agents van accedir al pis amb el permís de la propietària i van identificar diverses persones a l’interior. En concret, un home que en veure la presència dels agents va amagar ràpidament sota un sofà més de 3.800 euros en efectiu.

En l’habitació d’aquest home van trobar un ordinador portàtil i una setantena de mòbils presumptament sostrets, una vintena dels quals ja havien estat prèviament denunciats. Els que no constaven com a sostrets no tenien targetes SIM o tenien imatges de fons de pantalla de persones presumptament estrangeres que molt possiblement eren turistes.

Davant d’aquests fets i els indicis recollits els agents van detenir un home i un menor d’edat que habitaven a l’immoble com a presumptes autors d’un delicte de receptació.

Els mossos van demanar a l’autoritat judicial una ordre d’entrada i perquisició a l’immoble després de la sospita que poguessin trobar més dispositius i de diverses informacions per part de veïns de la finca que apuntaven a que era habitual que es dirigissin persones a aquella adreça, ja fos per vendre els telèfons sostrets com per corroborar que la ubicació del localitzador del seu telèfon sostret els donava aquell punt exacte. Dilluns passat els agents van entrar al domicili i van trobar més de cinquanta telèfons mòbils més, elevant la xifra de terminals presumptament sostrets a més de 120.

La policia ha retornat una desena dels terminals i continua fent gestions per tornar la resta als seus legítims propietaris.

Els dos detinguts per un delicte de receptació van passar a disposició judicial el 2 de febrer i el jutge va decretar la seva posada en llibertat. El tercer detingut investigat per un delicte de furt va quedar en llibertat a dependències policials per declarar posteriorment davant l’autoritat judicial.