Dimarts, 10 de desembre de 2024
És notícia

Un Nadal que no deixa a ningú enrere

Avatar photo

El Teatre Principal de Sabadell ha acollit un espectacle ple de música, humor i llum que ha donat el tret de sortida al programa de Nadal 2023 de la ciutat. D’una manera festiva, amena i oberta a tota la ciutadania s’ha volgut anunciar les novetats que en les setmanes entrants ompliran de llum, màgia i il·lusió la ciutat.

Enguany, han fet possible la innovadora i diversa proposta l’esforç i la feina de més de 100 entitats, empreses i col·lectius que, sota la coordinació de l’Ajuntament, prenen part en l’organització de les activitats. “Res de tot això hauria estat possible sense la valuosa ajuda i participació de tots els col·laboradors i la ciutadania”, ha recalcat durant l’acte de presentació al Teatre Principal l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

En aquest sentit, un any més s’ha tornat a apostar per la producció de Km0 i la participació de personatges emblemàtics com El Llaminer o l’Ambaixador Reial. Així mateix, la descentralització del programa és un dels altres punts forts, de manera que es podrà gaudir de la proposta en diferents punts de la ciutat. Un total de 12 festes a diferents barris comptaran amb el personatge del Llaminer, l’encesa d’arbres decorats, tions, i activitats diverses, reforçant així la presència a tots els districtes. A més, i com altres anys, també es farà un acte festiu durant l’encesa de llums al Centre, al Nord i al Sud de la ciutat.

Cal destacar, que l’accessibilitat ha estat una de les prioritats clau del programa de Nadal d’enguany. “Hem fet un Nadal accessible per a tothom i prioritzant el fet que no deixi a ningú enrere”, ha ressaltat l’alcaldessa de la ciutat.

En aquesta línia, s’impulsen diferents mesures per afavorir que tothom pugui gaudir de les propostes. Per exemple, espais com l’encesa de llums, el Calendari d’Advent, el Somriu al Nadal i el Carrilet que recorrerà els eixos comercials disposaran d’espais reservats per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR) o targeta acreditativa de la discapacitat. Pel que fa a la caseta del Llaminer, el carrilet i el trenet del Parc Catalunya, disposaran d’una cua preferent per a aquests col·lectius. D’altra banda, una de les sessions diàries del Somriu tindrà traducció a llengua de signes. I durant el recorregut de la Cavalcada de Reis, hi haurà trams on baixarà la intensitat de llum i so per a persones amb hipersensibilitat sensorial. També al pas de la comitiva reial se situaran espais perimetrats per a PMR o amb targeta acreditativa de la discapacitat.

Pel que fa a la tradicional encesa de llums, que dona el tret de sortida a la programació nadalenca, tindrà lloc divendres, 24 de novembre, a tres ubicacions: a les 18 h al Passeig de la Plaça Major, al centre; a les 19 h a la plaça del Pi, al nord; i a les 20 h a la plaça de la Creu de Barberà, al sud. Una il·luminació a càrrec de les associacions de comerciants, amb el suport de l’Ajuntament. Així mateix, gràcies a diversos patrocinis, s’il·luminen l’avinguda de Francesc Macià i el carrer de la Indústria.

Tal com s’ha demostrat en les darreres edicions, la temporada nadalenca atrau nombrosos visitants a la ciutat i contribueix a impulsar-hi l’activitat comercial i de restauració. Una aposta per un Nadal tradicional i clàssic amb especial atenció a la diversitat, descentralització i accessibilitat que està esdevenint un clar referent en el territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dues noves llambordes de la memòria de deportats sabadellencs pels nazis

Notícia següent

23 anys de presó per matar la seva parella a Cambrils l’any 2021

Notícies relacionades