Una extreballadora d’un hotel de Barcelona ha demandat l’empresa per acomiadament nul després que la fessin fora pocs dies després d’enterrar el bebè que estava esperant. L’empresa la va fer fora argumentant “que no complia les instruccions de l’empresa” i “una disminució continuada i voluntària en el rendiment de treball”.
Segons recull ‘elDiario.es’, Yessica va entrar a treballar a l’hotel H10 Marina de Barcelona a principis d’any com a cambrera de pisos. Segons explica la noia, la governanta li va comunicar que estaven molt satisfets amb la seva feina i van ampliar-li les hores de contracte.
Però poc després, la dona va saber que s’havia quedat embarassada. Com que feia poc temps que treballava a l’hotel, va decidir no dir res i continuar unes setmanes més, però amb el pas del temps, les diferents proves mèdiques que es feia donaven resultats preocupants. L’embaràs estava avançant amb algunes complicacions, però ella va continuar treballant per no perdre la feina.
Va arribar un punt en què els metges li van recomanar repòs absolut, així que llavors va veure’s obligada a explicar-ho a la seva superior. La Yessica va continuar treballant fins al 26 de juny, un dia abans de la interrupció del seu embaràs, i llavors va estar un mes i una setmana de baixa.
Amb la pèrdua del nadó, la Yessica tenia dues opcions. Una d’elles era enterrar-lo en “una fossa comuna” amb altres nadons, però l’Ajuntament oferia la possibilitat d’un enterrament propi, que trigava uns mesos a poder-se dur a terme. Així, la dona va poder enterrar el seu nadó al setembre, però uns dies després va trobar-se amb la carta d’acomiadament.
Era un acomiadament disciplinari per “disminució continuada i voluntària en el rendiment del treball”, segons l’empresa, que ha explicat a ‘elDiario.es’ que en cap cas té relació amb la situació personal que vivia la treballadora.
Els advocats de la Yessica, però, consideren que sí que és un acomiadament per raons de sexe, derivades de l’estat de salut de la dona per l’embaràs i les complicacions que va patir. A més, critiquen que l’empresa li posés tres faltes l’endemà d’enterrar el seu bebè per passar a netejar les habitacions minuts abans del que hi havia apuntat als registres.
Segons el mitjà especialitzat ‘Economist&Jury’, la seva defensa argumenta que la carta d’acomiadament diu que va baixar el seu rendiment, però no especifiquen com, un fet necessari a l’hora d’argumentar un acomiadament disciplinari. Per tot això, demanen que es declari l’acomiadament com a nul i l’empresa hagi de readmetre la treballadora i pagar-li els salaris que hauria cobrat durant aquest temps. A més, demanen una indemnització de 60.000 euros per vulneració dels seus drets fonamentals.
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Reus, juntament amb el Grup de Delinqüència Urbana de Cambrils, han localitzat i…
L’Ajuntament de Molins de Rei ha preparat un seguit d’activitats i portes obertes amb motiu del Dia Internacional dels Museus…
L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, a través del Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf,…
Un home de 55 anys va morir ahir a l'Hospital de Son Espases després de patir lesions molt greus en…
El Museu del Port de Tarragona ha celebrat aquest dimarts, 13 de maig, els actes institucionals de commemoració del seu…
Igualada viurà aquest cap de setmana del 17 i 18 de maig unes jornades plenes d’adrenalina, esport i espectacle amb…
Esta web utiliza cookies.