Un grup de joves agredeix amb violència un noi autista

Els fets es van produir al barri de Sants el passat 3 de gener i actualment la policia està investigant-los

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Agressió del jove

El 3 de gener, el barri de Sants va ser escenari d’una lamentable escena. Un grup de nois joves va agredir a un noi autista de 16 anys amb extrema violència als voltants de Can Batlló. La pallissa va ser gravada amb vídeo per altres joves que miraven sense intervenir en l’escena. Tot i que algunes persones quan la violència va anar augmentant van fer intents per parar-la, el cert és que en el vídeo s’senten alguns riure.

Són dos dels nois que envolten al jove autista qui li propinen els cops de puny, tot i que altres joves agressors encerclen a la víctima intimidant-la. Segons algunes veus a les xarxes socials han afirmat que els joves van robar-li el telèfon mòbil. Així mateix, en el vídeo es veu com els agressors acaben trencant-li la samarreta al noi autista.

El col·lectiu Insania que defensa els drets de persones psiquiatrizades i neurodivergents de Barcelona ha convocat una concentració de rebuig demà 6 de gener a les 18 hores a Can Batlló, prop d’on van succeir els fets.

Per la seva banda Mossos d’Esquadra ha explicat a través de xarxes socials que ja està investigant els fets després que el jove denunciés els fets el dilluns. Així mateix la Guàrdia Urbana ha condemnat els fets i ha recordat que des de l’Ajuntament de la capital catalana es treballa per erradicar l’assetjament escolar.