La multinacional Uber torna a Barcelona com a servei VTC

L'empresa californiana oferirà els servei UberX, UberVan i Uber Comfort

Uber ha anunciat aquest divendres el seu retorn a Barcelona com a servei VTC després d’abandonar la ciutat quan la Generalitat va aprovar el decret que, entre d’altres, obligava els vehicles que oferien trajectes urbans a una precontractació del servei d’almenys 15 minuts, la prohibició d’estacionar al carrer o el retorn a la base després e cada trajecte, entre d’altres. Concretament, la multinacional californiana oferirà els servei UberX, UberVan i Uber Comfort. Segons han precisat fonts de la companyia a l’ACN, Uber aterrarà a la capital catalana amb 200 vehicles. Uber ja va tornar l’any passat a Barcelona oferint el servei de taxi a través de la seva app.

La tornada d’Uber a Barcelona, només com a servei d’intermediació en la contractació de taxis, va aixecar una forta oposició entre el sector, que es va mobilitzar en més d’una ocasió amb marxes lentes pel centre de la capital catalana. Ara, la plataforma entrarà a la ciutat amb tres nous serveis: UberX; Uber Van, per a viatges en grup; i Uber Comfort, que ofereix vehicles més amplis.

L’anunci arriba el mateix dia que el Govern ha anunciat un acord amb el PSC per tirar endavant el nou decret llei que ha de regular els trajectes urbans de les VTC abans que expiri la moratòria del decret Ábalos.

Uber ha explicat en un comunicat que “vol donar resposta al gran creixement de demanada de mobilitat que està vivint Barcelona en els últims mesos, i que ha derivat en una situació d’escassetat d’alternatives en el transport urbà”. Per la plataforma, aquesta situació és fruit de la “combinació del retorn massiu del turisme a la ciutat i d’un creixement sostingut de la demanda local”.

En aquest sentit, apunta a un augment del 239% entre es mesos de gener i juny del 3033 mentre que en els darrers mesos entre els usuaris internacionals han augmentat un 95%. Les nacionalitats que més demanden el servei són britànics, estatunidencs, francesos i portuguesos.