Troben una plantació de marihuana de 5.000 metres quadrats a Barcelona

Cinc detinguits com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric

Part de la marihuana que els detinguts cultivaven al mas de Cruïlles. Imatge cedida el 5 d'octubre del 2021 (Vertical)

La Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana de cinc mil metres quadrats a Sentmenat (Barcelona) i ha detingut a cinc persones com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

En un comunicat aquest dijous, han explicat que la recerca es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d’una plantació a Sentmenat, i després de diversos mesos de recerca, s’ha interceptat en la carretera comarcal C-155 de Polinyà (Barcelona) una furgoneta que transportava 84 quilos de cabdells de marihuana per a vendre.

En registrar el vehicle, els agents van detenir als dos ocupants, i van realitzar una entrada i un registre en la nau industrial investigada “constatant l’existència d’una plantació indoor de marihuana de grans dimensions”.

S’ha detingut a cinc persones, entre els quals es troben els presumptes màxims responsables de l’estructura criminal desarticulada com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric, “el qual ascendeix a un total de 70.000 euros defraudats”.

En el registre s’han aprehès 84,140 quilos de cabdells de marihuana i s’ha intervingut la furgoneta on es traslladava la substancia estupefaent.