Investiguen tres menors per amenaces de bomba falses a tres instituts catalans

Els Mossos ho atribueixen a un repte viral en una de les xarxes socials més utilitzades pels joves

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra investiguen tres menors per haver fet amenaces de bomba a tres centres d’educació secundària de l’Hospitalet de Llobregat.

Els agents es van desplaçar a les tres institucions i van comprovar que eren amenaces falses. Segons informen els Mossos en un comunicat, tots tres han estat identificats com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre públic.

Tal com explica la policia, els menors van fer trucades telefòniques al 112 o directament a centres educatius de secundària del municipi per dir que havien col·locat explosius al seu interior. Ho van fer, segons relata la policia, a conseqüència d’un repte viral en una de les xarxes socials més utilitzades pels joves.

La investigació va començar al maig arran de les falses amenaces telefòniques, que es van fer amb pocs dies de diferència, a tres instituts del municipi. Dues de les trucades havien estat directament als centres educatius i la tercera al telèfon d’emergències 112.

Un cop identificats els tres menors, els Mossos van posar les actuacions realitzades a disposició de la fiscalia de menors.

La policia recorda que fer trucades d’aquest tipus pot ser constitutiu d’un delicte contra l’ordre públic, que pot comportar una pena de presó de tres mesos i un dia a un any o multa de 3 a 18 mesos.