Tres detinguts per atracar un banc a Badalona i endur-se 250.000 euros

Un dels detinguts és un exconvicte autor d'una vintena d'atracaments a tot Espanya

Els Mossos d’Esquadra han arrestat tres homes d’entre 40 i 60 anys per presumptament atracar a mà armada un banc a Badalona (Barcelona), les caixes fortes del qual es van endur un botí de 250.000 euros.

En un comunicat aquest dimarts, la policia catalana ha explicat que l’atracament va tenir lloc el passat 5 de novembre, quan dos dels presumptes lladres van entrar a l’oficina bancària mentre el tercer vigilava al carrer.

Amb una pistola elèctrica i una altra semiautomàtica, els presumptes atracadors van intimidar les quatre persones que hi havia al banc –tres treballadors i un client– per poder tancar les portes de l’oficina al públic.

Després els van conduir al magatzem de l’entitat i presumptament els van lligar amb brides, i tot seguit van preguntar quin dels treballadors els podia donar accés a les caixes fortes; una mitja hora després, les van aconseguir obrir i endur-se’n 250.000 euros.

Els tres presumptes lladres van fugir de l’oficina amb tres motos que la policia va identificar, la qual cosa els va portar fins a un dels sospitosos: un home “amb un ampli historial delictiu”, suposat autor d’una vintena d’atracaments a bancs de tot Espanya, i que a l’estiu va sortir de la presó després de complir una pena de 10 anys.

Fruit de la investigació, els Mossos d’Esquadra van arrestar els tres presumptes atracadors el divendres 26 de març, després de quatre entrades i escorcolls a Badalona i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) en què van confiscar cinc armes de foc –tres de llargues i dues curtes–, munició, granades dels Balcans i una defensa elèctrica.

També van trobar esprais de defensa, dos matxets, roba que presumptament els relacionava amb l’atracament, 3.400 euros en efectiu, i 300 grams d’haixix, i van confiscar les motos que van utilitzar per fugir.

El jutge va ordenar l’ingrés a presó provisional dels tres arrestats el mateix dia de la detenció, un cop van passar a disposició judicial per presumptes delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, dipòsit d’armes de foc i dipòsit d’armes de guerra.