Condemnat tres anys i mig per una agressió homòfoba a Barcelona

També haurà de pagar-li una indemnització important

El jutjat penal número 20 de Barcelona ha dictat sentència a un dels acusats de la pallissa a Diego Martos, jove homosexual.

Sentència que el jutge ha rebaixat any i mig, el jove rep una condemna de tres anys i mig per delicte de lesions greu amb agreujant de discriminació per raó d’orientació sexual. A banda, una inmdenització de 11.430 € i no és podrà apropar a ell a menys de 1000 m durant 4 anys.

La pallissa va tenir lloc l’any 2019, quan tres joves van jutjar a Diego Martos per la roba que portava. Un d’ells, va començar a increpar-li, asseient al seu costat i molestant-li.

Quan Diego tractava de fugir del problema, el menor el va perseguir per tot el vagó. En el moment que la víctima va contestar, el menor va reptar-li a una baralla. Diego, veient que l’afer no cessava, va informar de la situació per l’intèrfon del metre i això va calmar als agressors.

Un cop semblava que tot havia passat, en sortir del metro a Urquinaona, el menor li va sestar un cop de puny per l’esquena. Un cop Diego Martos era a terra, el menor li va donar puntades a la cara i al cos.

Els altres dos joves que acompanyaven al menor han quedat absolts de la sentència, ja que no van fer res a la baralla, tampoc van tractar d’evitar-la.